Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-22-2021, 10:24 AM
Henchman Henchman is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: Encino, CA
Posts: 870
Default Help with gpi and mic triggering for zoom via Protools

No,

I would like to use the gpi function on protools to mute and unmute a mic during a Zoom playback sesseuon.

So, is it possible to have a USB mic, that's plugged into a computer that's being is used to host a Zoom conference, to mute when protools is in playback. And unmute when protools is stopped
__________________
www.markhensley.tv
IMDB Credit List

Living the dream.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2021, 12:53 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,475
Default Re: Help with gpi and mic triggering for zoom via Protools

If you route the mic thru Pro Tools on an AUX or AUDIO track, you can insert Sound Radix Mute-o-Matic plugin. The plugin is free and can be set to mute when playback starts, or when playback stops. I use it to mute several talkback mics when I roll transport
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zoom H6 data to ProTools 10 LoonRecording2015 General Discussion 2 03-23-2015 07:52 PM
Protools midi not triggering Audio Animals Windows 0 10-27-2012 05:26 AM
Zoom R24 and protools 9 Helpppp Please Kohee macOS 1 04-18-2012 04:45 AM
How to zoom in protools Johnrg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-09-2011 03:51 PM
Midi signal not triggering my protools spitflamez 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-06-2006 10:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com