Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2009, 04:57 PM
Overlord of the Undertone Overlord of the Undertone is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Francisco
Posts: 25
Default PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

PTLE8 will hang then quit either while I'm recording or just playing back a session. I use less than 8 tracks with no plugins. I have a G5 with 6 gig RAM using OSX 10.5.5 My buffer is set to 512.

Any suggestions?

Thanks,
D.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2009, 07:33 PM
tonetoys tonetoys is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

Me too...driving me crazy...looking for any answers on this forum....can't believe i'm having these problems..PT& worked just fine??..thanks j
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2009, 10:13 PM
Runnytofu Runnytofu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto
Posts: 20
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

what kind of G5 are you running? I'm on a "late 2004" dual 2.0 PPC G5, with 5.5 gigs of RAM, on OS 10.5.5, and I'm running smooth as can be at the moment. Mind you, I only use my system for mixing, so I've got the latency set at its max value, so that might be part of what's helping. What's your audio interface? Have you tried (a touch drastic, I know) a fresh install of both your OS and your copy of Pro Tools? Trashed preferences lately?

gosh, troubleshooting is fun.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2009, 01:29 PM
Overlord of the Undertone Overlord of the Undertone is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Francisco
Posts: 25
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

I'm running a 2.5 Ghz PowerMac G5 and a Digi002, not sure when it was built. But I recently did a clean install of OSX 10.5.5 and PTLE 8 by reformatting the drive and building the system from scratch.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2009, 02:23 PM
stainless stainless is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA, USA
Posts: 561
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

I'm running a 2.3 dual G5 PPC with 3 gigs, 002R and I've opened sessions with up to 23 tracks, re-mixed, recorded tracks, played with all the new plug-ins, with no problems (and I was very nervous about upgrading due to past nightmares)- it's been very stable (knock on wood)

and I just installed from disk over 7.4 (having cloned my system to another drive I figured starting over would be easy if it didn't work)
__________________
Stainless - G5 2.3x2, 5 GB RAM, 1.5TB, OSX 10.5.x and 8.0 002R/D8, MC Control/MC Mix, etc, etc, etc
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2009, 05:07 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,728
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

Quote:
Originally Posted by Overlord of the Undertone View Post
I'm running a 2.5 Ghz PowerMac G5 and a Digi002, not sure when it was built. But I recently did a clean install of OSX 10.5.5 and PTLE 8 by reformatting the drive and building the system from scratch.
Did you install any 3rd party plug-ins? What kind of drive are you using for recording/playback? Have you done all the optimizations from the General Troubleshooting thread? Do you have any other peripherals attached?

And so on...basically, we need more info...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 01-31-2009, 02:54 PM
Overlord of the Undertone Overlord of the Undertone is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Francisco
Posts: 25
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

No plugins other than what comes with PTLE8. I don't have any demos installed either.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-14-2009, 08:04 AM
Overlord of the Undertone Overlord of the Undertone is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Francisco
Posts: 25
Default Re: PTLE8 Crashes with G5 and OS 10.5.5

The last thing I tried - I swapped out the firewire cable and now it works! Go figure. I've been using that cable all along and never touched it. Hhhmmm . . . Thanks for all the suggestions folks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
first mac pro to ptle8.3 redchair 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-14-2011 08:12 AM
Using PTLE8 without 11R? aaron.ferrer Eleven Rack 1 10-05-2011 03:47 PM
PTLE8 crashes when using Amplitube3 & EZDrummer!!! Paul Desmond 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-19-2010 08:50 PM
MCU Pro and PTLE8... help! cwhite771 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-05-2009 06:29 AM
10.5.7 and PTLE8? Overlord of the Undertone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-01-2009 10:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com