Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-10-2010, 07:25 PM
gerarddaly gerarddaly is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Melbourne
Posts: 20
Default Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

Hi, I'm running Protools 9 on a PC with Windows 7. I sold my mbox as I didnt like the pre amp. I bought a Golden Age Pre 73 (like Neve 1073). I want to record from my Pre 73 pre amp direct to Protools 9 on my PC. Most of the audio interfaces on the market these days, seem to come with pre amps and mic inputs (which I already have with my Pre 73 pre amp). Can anyone recommend an 24 bit 96 Khz audio interface that just has minimum inputs, and includes a 1/4" balanced line input?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2010, 07:44 PM
rickdog rickdog is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 128
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

The Firestudio Mobile has six balanced line inputs:
http://www.presonus.com/products/Det...x?ProductId=58

Is also 96k compatible.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2010, 09:01 PM
AxeDye AxeDye is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Riverside, CA USA
Posts: 281
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

RME Fireface 800 is nice, Motu has some nice producs

RME
Motu
Focusrite

those three re pretty solid. all interfaces have those line inputs either built into the pre input with the option to switch between mic/line/inst. mode and some have the pre on the front and line on the back of the interface.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2010, 09:28 PM
gerarddaly gerarddaly is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Melbourne
Posts: 20
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

Thank you AxeDye- appreciate your help...
Cheers,
Gerry.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2010, 09:29 PM
gerarddaly gerarddaly is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Melbourne
Posts: 20
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

Thank you Rickdog- appreciate your help...
Cheers,
Gerry.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2010, 09:30 PM
ddjembe mutombo ddjembe mutombo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Harford, CT
Posts: 49
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

uh... correct me if I am wrong... but couldn't you have just run the pre through the line in jack on the mbox. Wouldn't that have bypassed the mbox preamp?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-10-2010, 09:46 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

I think the line in on the old Mbox still ended up going through the preamp, which may have been an issue for him.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-10-2010, 11:49 PM
gerarddaly gerarddaly is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Melbourne
Posts: 20
Default Re: Protools 9 - Audio Interface to replace Mbox

Yes you are right- I can totally bypass the pre on the mbox by plugging my golden age pre 73 into the fx inserts on the mbox 1- only probalem is, Avid have decided that you cant use the mbox 1 with PT 9 (but you can use hardware from any other brand or company!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alessis Multimix8usbfx interface and Mbox 2 interface with Protools 11 Majorpain7 Pro Tools 11 0 01-06-2014 07:40 PM
Help! Best outboard pre-friendly PT audio interface to replace 003? tj7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 11-04-2011 08:27 AM
interface to replace Mbox 2 with analog summing and more ins and outs? JWW 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 09-08-2010 09:53 PM
Possible to replace the Mbox with other interface? Robert Mattsson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 10-06-2005 12:14 PM
New LE interface to replace 001? Kirkland 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 21 05-21-2003 11:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com