Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #281  
Old 12-20-2012, 07:18 PM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by francois View Post
working now,the first time the link got me to the old 10.3
working now,just to have to sort my In/outs with the Icon as my preferences have been wiped
Always backup preferences. Always double check the name of the installer before installing.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #282  
Old 12-20-2012, 09:51 PM
fretfingers fretfingers is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 172
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

I really wanted this update to stop 9171's but no dice for me.
I did an uninstall. Then installed 10.3.3. I started with a fairly large session to really test it out (about 90 voices and lots of plugins.) I got two 9171's within a few minutes. I deleted tracks down to 20 mono tracks and no plugins or VI's.
Got 9171 after about 1 minute of playback.

Avid, what should I do next?

EDIT:
I just created en empty 32/48 interleaved session saved to my audio drive. Created a single mono track and hit play. I got a 9171 after 1 minute and 39 seconds.

EDIT 2:
I created a second session this time saving to my boot drive (I know). This session was 16/44 multiple-mono. Created a single mono track and hit play. 4 minutes without any interruptions so without stopping I decided to see if accessing finder,safari,itunes or any other app would mess it up.. No issues. I then went back to Pro Tools which was still running strong at around 5 minutes. I decided to shake the edit window a bit. 9171!!!!
__________________

Pro Tools Ultimate 2018 - Mac OS High Sierra 10.13.6
10 Core iMac Pro
64GB RAM - Radeon Pro Vega 56 8176 MB
Apogee Symphony MKII


Reply With Quote
  #283  
Old 12-20-2012, 11:42 PM
Imagine Imagine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Toluca Lake, CA
Posts: 1,334
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Is anyone testing OSX 10.8.3 (Pre-release) and using it with 10.3.3? I have extremely large PT sessions and using 17 to 20 VEPro instances along with Avid VI's directly in PT, and I see the occasional 9171, (a couple every hour). Of course, this might be due to the amount of VI's I'm using in conjunction with huge libraries.

I don't know when Apple will release 10.8.3, but it seems to be helping with the 9171 error.
__________________
Dean
Reply With Quote
  #284  
Old 12-21-2012, 03:19 AM
Oblivion777's Avatar
Oblivion777 Oblivion777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia, E.U.
Posts: 499
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

How's 10.3.3 working out for you? Do you see an improvement?

In the release notes one of the fixes is this "Improvements have been made to reduce the occurrence of -9171 and -9129 errors on HDX, HD Native and HD Native Thunderbolt systems". Hopefully we will see an improvement.
__________________
**********
Main DAW: MacPRO 7.1, 16-Core Xeon 3.2GHz, 196 GB RAM, OSX 10.15.2, HDX3, PT 2019.12 Ultimate, 2x UAD-2 PCIe Octo's, Raven MTZ, 1x HD Omni, 2x HD I/O's, 1x MTRX and some more cool stuff...
Auxilary DAW: MacBook Pro with Retina Display (2012), 2.6GHz quad-core Intel Core i7, 16GB RAM, OSX 10.13.6, PT2019 Ultimate, 1x UAD Apollo Quad Audio Interface /w Thunderbolt Interface (v9.x)
**********
Reply With Quote
  #285  
Old 12-21-2012, 07:26 AM
Andy R Andy R is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: NY
Posts: 333
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

With 10.3.3, and after removing PCM Native Reverb (latest v1.3.6) from sessions, I have NO -9171(2) errors at all—even at the lowest H/W Buffer setting!!!!

Thanks to Avid, their beta testers, and since, these days, every customer is a beta tester, thanks to all the contributors in this thread.
Reply With Quote
  #286  
Old 12-21-2012, 07:34 AM
SHIRK SHIRK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago
Posts: 206
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by Andy R View Post
With 10.3.3, and after removing PCM Native Reverb (latest v1.3.6) from sessions, I have NO -9171(2) errors at all—even at the lowest H/W Buffer setting!!!!

Thanks to Avid, their beta testers, and since, these days, every customer is a beta tester, thanks to all the contributors in this thread.
Great news. Will give it a go today.
__________________
SHIRK

www.shirkmusic.com
www.hearya.com

MacPro 12core 2.66Gh Westmere
OSX v10.7.5
20GB RAM
1x HDX
2x HD i/o 16x16, 1x Digi192 8in/16out
PT HD v10.3.7
Reply With Quote
  #287  
Old 12-21-2012, 07:36 AM
Andy R Andy R is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: NY
Posts: 333
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by Andy R View Post
With 10.3.3, and after removing PCM Native Reverb (latest v1.3.6) from sessions, I have NO -9171(2) errors at all—even at the lowest H/W Buffer setting!!!!

Thanks to Avid, their beta testers, and since, these days, every customer is a beta tester, thanks to all the contributors in this thread.
Edit: FYI, an audio only session with 130 voices won't play back at anything lower than median settings—despite showing CPU(Native) at 10-12% at H/W Buffer 256 @48kHz.

Edit: FYI, in the above session, using an AAX instance of VEP 5 doesn't effect CPU(Native) 10-12% at all, which is great.

Specifically;
HDX 24bit 48k session 256 Buffer
130 Audio Voices
8 instance VEP 5 session, 4GB ram, 1 Buffer 256
CPU(Native) 10-12%

In a perfect world, I'd like to be at 128, but I can work with this, no problem. :)

Last edited by Andy R; 12-21-2012 at 07:56 AM. Reason: Additional info
Reply With Quote
  #288  
Old 12-21-2012, 09:59 AM
MixerGuy MixerGuy is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA CA USA
Posts: 823
Default

10.3.3 working GREAT HERE

:)

512

6 processors on a 12 core

Did a full, clean remove, of course.

No VIs here tho. Just audio.
Reply With Quote
  #289  
Old 12-21-2012, 10:25 AM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

4 hours last night. VEPro running 5 hungry Kontakt instruments, 4 audio tracks. Buffer at 128, 3 processors, no ADC, disk cache set to normal.

Not a single error.

My system drive 128GB SSD. My PT drive 128GB SSD.

:)
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #290  
Old 12-21-2012, 10:34 AM
bashville bashville is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: New York
Posts: 1,150
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Andy what's your computer? thanks

Kevin
__________________
HD Ultimate (HD Native), PT2019.12, OWC PCI-ext. TB2, Blue 192, 2018 MacBook Pro, 32 Gig, Mojave 10.14.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 03:11 PM
-9171 and -9172 errors constant...Sandra attached wrachilla Windows 12 05-09-2013 09:19 AM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-22-2013 11:47 PM
Dae errors -9171 after installing 10.3.3 TCM Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 3 02-06-2013 10:18 AM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 07:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com