Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #261  
Old 12-16-2012, 12:45 PM
SHIRK SHIRK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago
Posts: 206
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

EastWest Play v2.x
Synthogy Ivory v1.x
BFD 2
__________________
SHIRK

www.shirkmusic.com
www.hearya.com

MacPro 12core 2.66Gh Westmere
OSX v10.7.5
20GB RAM
1x HDX
2x HD i/o 16x16, 1x Digi192 8in/16out
PT HD v10.3.7
Reply With Quote
  #262  
Old 12-16-2012, 02:23 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

As Shirk said:

"I've noticed a HUGE improvement in the stability of my HDX system since cleaning up some plugin redundancies that had between .dpm and .aax plugins a few weeks ago. I went through and removed any .dpm plugin that had an .axx substitute. "

my foirst day since 10.3.2. on 10.8.2 with HDX with no 9171 or 9172. had to reboot in safe mode to make the other 9xxx go away.

One full day of tracking and mixing without a stop.

Here's keeping my fingers crossed.

Thank you Shirk and the other "beta" testers who are doing AVID's job well.
Reply With Quote
  #263  
Old 12-17-2012, 06:47 AM
Boe Larsen Boe Larsen is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 505
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by Andy R View Post
@SHIRK / Boe / psmworld - Are you guys using any Avid, or 3rd party VI?

Thanks in advance.
Hm - using VIs now - and it's back - but not as bad.
Boe
__________________
Boe Larsen
Producer
www.millfactory.dk
Reply With Quote
  #264  
Old 12-19-2012, 06:30 AM
Andy R Andy R is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: NY
Posts: 333
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Well... I'm an idiot... lol. I only looked at the PT10 compatibility docs and assumed HDX was compatible with Mountain Lion. It's not.

I've created a new 10.7.4 boot drive, deleted any AAX dups, and will be testing the new AAX versions of VEP5, Vienna Instruments, RX2, and Kontakt 5 (as well as Avid's RTAS VI). I'll keep you posted.

Sorry for any confusion I may have created.
Reply With Quote
  #265  
Old 12-19-2012, 06:54 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,561
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by Andy R View Post
Well... I'm an idiot... lol. I only looked at the PT10 compatibility docs and assumed HDX was compatible with Mountain Lion. It's not.

I've created a new 10.7.4 boot drive, deleted any AAX dups, and will be testing the new AAX versions of VEP5, Vienna Instruments, RX2, and Kontakt 5 (as well as Avid's RTAS VI). I'll keep you posted.

Sorry for any confusion I may have created.

Hi,

I'm sure from 10.3 HDX it is compatible with Mountain Lion.

The compatibility page you viewed was probably for 10.2 september update.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #266  
Old 12-19-2012, 07:53 AM
Andy R Andy R is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: NY
Posts: 333
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

I am, like,the spreader of misinformation... ^_^

I would be bummed that I spent all that time creating the new boot drive... BUT I'm getting no -9171 and -9172 errors with 10.7.5. (sorry, 5 not 4)

No stops at all, with sessions that were a train wreck in Mountain Lion.
Reply With Quote
  #267  
Old 12-19-2012, 08:13 AM
SHIRK SHIRK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago
Posts: 206
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by Andy R View Post
... BUT I'm getting no -9171 and -9172 errors with 10.7.5. (sorry, 5 not 4)

No stops at all, with sessions that were a train wreck in Mountain Lion.

What buffer settings are you working at?

I started overdubs yesterday on an 88.2k session and left the buffer at 128 (the lowest setting for 88.2k and up, I believe) At 128 I couldn't get the system to even begin playback. I kept getting the "automation data is too dense.." message (or something to that effect). I quickly changed the buffer to 512 and all was fine. Not a single glitch the rest of the session. I skipped the 256 buffer setting just to play it safe, but perhaps I need to give that a look as well for testing purposes.
__________________
SHIRK

www.shirkmusic.com
www.hearya.com

MacPro 12core 2.66Gh Westmere
OSX v10.7.5
20GB RAM
1x HDX
2x HD i/o 16x16, 1x Digi192 8in/16out
PT HD v10.3.7
Reply With Quote
  #268  
Old 12-19-2012, 09:28 AM
Andy R Andy R is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: NY
Posts: 333
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

With respect to H/W buffers and latency…

In my experience, HDX is equal to, or worse than HD. Under any version, and even with a modest native load, HDX only plays back at the two highest buffer settings.

Example— a session running on both HDX & Natively.

Native 96k session at H/W Buffer 1024 - CPU (Native) = 30-32%. Change the H/W Buffer 512 - refuses to play back. (-9171 and -9172)

Same session, HDX 96k session at H/W Buffer 1024 - CPU (Native) = 20-22%. Change the H/W Buffer 512 - refuses to play back. (-9171 and -9172)

This happens with PT 10.3.2 in either Lion or Mountain Lion.


On a related issue, some people at Gearslutz are saying putting a VI into record mode defaults to low latency. I'm not finding that, and I've measured the VI latency, so I'm not expressing opinion.
Anyone seeing what they're reporting?

Interestingly, in Mountain Lion, when you record enable to merge MIDI onto existing VI MIDI, the H/W Buffer latency is suddenly reflected in the existing MIDI (delay comp is disabled?). In 10.7.4, this does not happen.

I wonder if HDX is inferior to Native when using VI? I'd love for Avid to chime in on that. I'd buy a Native card to use for composing, and use HDX track intensive stuff.

Finally, I'd like to point out that, with all the 3rd party AAX & RTAS, it's got to crazy difficult to offer support... For example, I run a lot of Lexicon PCM, maybe that's part of my issue. In future, I will run everything but Avid VI in VEP5.

Either way, I'm sure Avid, and the their many experienced Beta guys are doing their best to address these issues.

Okay, back to work...:thumbsup:
Reply With Quote
  #269  
Old 12-20-2012, 08:51 AM
BigMeany BigMeany is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Detroit
Posts: 99
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by SHIRK View Post
I've noticed a HUGE improvement in the stability of my HDX system since cleaning up some plugin redundancies that had between .dpm and .aax plugins a few weeks ago. I went through and removed any .dpm plugin that had an .axx substitute.

Doing this might make backwards compatibility difficult for some if you need to open older sessions that used .dpm plugins. (Maybe I'm wrong on that and PT10 will automatocally know to use the aax version instead) Anyhow, this has dramatically decreased my -9171 and -9172 errors. In fact I haven't had one in a few weeks. Not one. (knock on wood).

I had pretty much parked the buffer at 512 for the last month and this was a big help as well. Today while mixing a 44.1k session, I decided to knock the buffer down to 128. Not a single error all day. Let's see what tomorrow brings...maybe I'll try 64.

Hopefully this helps some of you out.
This didnt work for me.
Reply With Quote
  #270  
Old 12-20-2012, 10:39 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Pro Tools 10.3.3 has just been released and includes improvements that should help with these errors. Please let us know your results, and thank you again for your patience!

http://avid.force.com/pkb/articles/e...-3-3-Downloads
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 03:11 PM
-9171 and -9172 errors constant...Sandra attached wrachilla Windows 12 05-09-2013 09:19 AM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-22-2013 11:47 PM
Dae errors -9171 after installing 10.3.3 TCM Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 3 02-06-2013 10:18 AM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 07:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com