Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2010, 10:23 AM
taiga_with_a_pen taiga_with_a_pen is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: St. Paul, Minnesota
Posts: 12
Default Algorithm difference between tab to transient and option + tab to transient?

This isnt really a problem or anything, rather a quirky little thing that Ive noticed about tab to transient that Im hoping someone could maybe shed some light on.

So I was quantizing guitars this morning using tab to transient, and I accidentally hit the tab key twice, skipping over one of the strums. After realizing I had skipped a hit, I did an Option + Tab to go back to the transient only to notice that the edit cursor was now at a different part of the skipped transients attack then it was before I skipped over it.

Now what I can gather from this is that using option+tab to transients as oppose to hitting the normal tab to transients will place your cursor at a different part of the notes attack. Does this happen to anyone else? Why might Pro Tools be detecting the transients so differently?
__________________
Sometimes, I dont understand the things I say.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2010, 10:28 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,799
Default Re: Algorithm difference between tab to transient and option + tab to transient?

Yes, that happens to me all the time. The algorithm is much more accurate when tabbing left-to-right than vice-versa. I don't trust opt-Tab to find transients for me. If I accidentally skip one, I'll opt-Tab twice, then Tab, so it finds it going the right direction.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2021.3 Ultimate | Omni | macOS Mojave in a Trashcan
PT 2021.3 | Saffire Pro 40 | Win10, HP Z440
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2010, 10:35 AM
taiga_with_a_pen taiga_with_a_pen is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: St. Paul, Minnesota
Posts: 12
Default Re: Algorithm difference between tab to transient and option + tab to transient?

Good, that means Im not going crazy haha

Well thats interesting and good to know. Thanks daeron80.
__________________
Sometimes, I dont understand the things I say.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Option tab to transient weirdness revans macOS 0 01-26-2011 09:03 PM
Tab to transient JonMitchell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-07-2005 11:18 AM
tab to transient LuisB Tips & Tricks 0 08-22-2005 05:00 AM
tab to transient??? BxThree1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-17-2004 01:21 AM
tab to transient emery Tips & Tricks 6 08-08-2004 02:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com