Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2005, 01:21 AM
Abomb97 Abomb97 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 220
Default Poor Man\'s HD Rig...

Quote:
The HD core card can handle the Mix buss, PDC, track count etc and the CPUs can handle the RTAS plugins. And after you have a core system paid for and going, adding an Accel card would be a bit easier money wise then trying to buy all of it at once.


I would love to start a discussion about this.....

While everyone is contemplating the notion of a "poor man's HD rig", consider this:

We want it for the 48bit mixer and the TDM II mostly. (outlined by the white papers)

QUESTION: Are we still going to achieve the same benefits of HD if we are using mostly RTAS plugins? (We will be mostly relying on host power and hence not the exquisite TDM II to the 48bit HD mixer.)

I am not sure that the sonic quality will be as high as a HD session using TDM plugins instead. How do RTAS plugins perform compared to TDM? I have a hunch that it isnt as glamorous for RTAS as the white papers talk about for TDM.

Please please please prove me wrong so I can get my own "poor man's HD rig" in good conscience!

Thanks Guys,

Justin
__________________
ProTools 2018
1 x Apollo Quad Firewire
1 x Apogee Duet 2 mac/ios

MacBook Pro (15-inch,2018)
2.9 Ghz Intel Core i9 CPU
32 GB 2400 DDR4 RAM
1TB SSD System Drive
Mac OS High Sierra 10.13.6
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2005, 03:13 AM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,551
Default Re: Poor Man\'s HD Rig...

Discussed here.

And here.

And you've probably been here already.

Hope that helps.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poor man's Beat Detective? MetalMike 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-03-2010 08:44 PM
Firewire Network - Is it a Poor Man's SAN??? Ivory Tower 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 10-15-2008 10:32 PM
Poor Man's Mbox - PTF Lives!! bilco Digidesign Hardware & Software 5 06-15-2004 01:04 PM
Poor man's monitor solutions... gabriel_p 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-16-2002 10:47 AM
Poor Man's Reference Monitors Allen Hallada 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 01-22-2002 12:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com