Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Storage Subsystems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-10-2008, 02:24 PM
thibault thibault is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 17
Default PC tower + HFS+ firewire drive + 003 = errors

So I've got a PC with only 1 firewire port. I daisy chained a mac HFS+ Avastore HDX firewire drive and 003 factory in the following configuration: tower-drive-003 and am having all kinds of issues. (Mac drive support is on there). Basically when I tried to start a new session on the drive pro-tools wouldn't load and froze so I had to restart the computer. Now I'm getting dialogues that say the mac volume "may be damaged" followed by "the disk structure is corrupted and unreadable". So I was wondering:

a) whats the best way to repair the drive? (it's new and I don't have to worry about losing the few files on there).
b) which startup items/services need to be running for mac drive support?
c) what can I do to make this work...?

Any help would be greatly appreciated. Thanks.
__________________
processor:AMD opteron 2216 2.4GHz dualcore (x2)
motherboard:Asus KFN5-D SLI
chipset: nVidia nForce Professional 3600
RAM: 4 gigs kingston DDRII
drives: 2 dedicated 500GB Seagate SATAII (7200RPM) and 160GB seagate SATAII (system)
Windows XP professional
Pro-Tools 7.4cs5
003 Factory
Reply With Quote
  #2  
Old 11-10-2008, 05:55 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,028
Default Re: PC tower + HFS+ firewire drive + 003 = errors

Quote:
Originally Posted by thibault View Post
a) whats the best way to repair the drive? (it's new and I don't have to worry about losing the few files on there).
When this happens you're supposed to plug the drive into a mac and run the disk utility.

Quote:
c) what can I do to make this work...?
Don't use Macdrive for running the PT session on a pc. You're not the first person to have this problem. There is no known solution. The work-around is to drag the sessions off the HFS+ drive onto an NTFS drive while working on a pc and drag it back to the HFS+ drive when you want to transfer back to the mac.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-19-2008, 06:00 PM
sharkieboy sharkieboy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Default Re: PC tower + HFS+ firewire drive + 003 = errors

Here is the solution I am using.
You connect the hard drive to a mac use tech tool pro to fix the hard drive and than reconnect it back to your PC. You are golden.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buffer errors on 8 Core Mac Tower..with.. sdfalk66 Windows 3 10-19-2011 02:53 PM
HW errors EVEN with a Firewire drive Riquier Pro Tools M-Powered (Mac) 3 05-18-2011 10:42 AM
External firewire drive (-6085) errors Please Help Salita 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-20-2004 10:48 AM
Quick! eMac? Tower? Hard drive? Musepro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-28-2003 03:26 AM
What current Hard Drive for Power Tower Pro 200? Chris Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-16-2000 08:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com