Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 01-14-2016, 11:55 AM
groundcontrol's Avatar
groundcontrol groundcontrol is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Montreal, Canada
Posts: 961
Default Re: New PT Prefs helper

It is a really useful tool for me since I'm taking care of a few different systems. Thanks a lot!
__________________
Can you please send yourself over fiber to go spam some other forum?

Darryl Ramm
Reply With Quote
  #102  
Old 01-14-2016, 02:58 PM
djani djani is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 99
Default Re: New PT Prefs helper

Quote:
Originally Posted by Pete Gates View Post
Already does, in more detail too. Deletes Preferences, Pro Tools plist and AAE preferences as three separate/selectable sections.

Pete
Ah great, I thought it only "deals" with plist file. Thanks!
__________________
Pro Tools 12.5.1 HD
Mac Pro 2.1, 8-core Intel Xeon 3.0 GHz, 16 GB RAM
OS X 10.9.5
ProFire Lightbridge
SSL XLogic Alpha-Link AX
SSL X-Desk
Reply With Quote
  #103  
Old 03-07-2016, 08:16 AM
dansoundmix dansoundmix is online now
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: New York, NY
Posts: 11
Default Re: New PT Prefs helper

Thanks Pete for the great App. I was wondering if you might be able to help me. I've created a backup of Prefs for PT 11 (only the PT11+ column). After doing so , when I relaunched Pro Tools and loaded my last session I was working on, all my preferencess were wiped. Of course, I tried to "restore" them only to get the same result. Very well could be Operator Error, but I this happened to me once before a few months ago, although I didn't realize at the time that doing the backup is what caused my preferences to disappear.

Any help or insight would be much appreciated.

-Dan
Reply With Quote
  #104  
Old 03-07-2016, 09:25 AM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,206
Default Re: New PT Prefs helper

Hi Dan,
Walk me through what you did/what happened, step by step.

Pete
Reply With Quote
  #105  
Old 03-07-2016, 10:36 PM
dansoundmix dansoundmix is online now
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: New York, NY
Posts: 11
Default Re: New PT Prefs helper

Quote:
Originally Posted by Pete Gates View Post
Hi Dan,
Walk me through what you did/what happened, step by step.

Pete
Hi pete,

If I remember correctly
1) I launched PT Prefs v1.6.11 (since updated to 1.6.12)
2) Clicked on Backup/ restore
3) Checked all the PT 11+ options and Deselected the Pre 11
4) then hit Backup

Everything seemed to copy just fine. It wasnt until the next day when I relaunched PT 11.3.1 and loaded the session I had been working on up, and noticed all system preferences were factory default.

I was able to go back to the clone of my boot disk and copy the old plist file which seemed to bring back my prefs.

Anyway I tried to recreate it with version 1.6.12 and it seemed to work as expected without me losing my preferences. Not sure what I could have done, but I know it happened once before to me about a month ago. After backing up the same options mentioned earlier on a friday night, come Monday morning I discovered that my Preferences were gone. The I didn't put two and two together. This time however, there was no weekend in between to confuse me.

Thanks for your time.

Dan
Reply With Quote
  #106  
Old 03-09-2016, 01:35 AM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,206
Default Re: New PT Prefs helper

Hi again Dan,
Hmmm, ok, I'll have a look and see if anything modifies any of the files that are copied. Shouldn't but... One thing, was Pro Tools closed when you did the backup? Pro Tools doesn't flush changes to disk in some of the files until it's closed down. This could cause the backup to have backed up 'old' or default settings - this isn't quite what you're seeing I know but I thought I'd make the point in this thread.

Pete
Reply With Quote
  #107  
Old 04-27-2016, 09:25 AM
polyh3dron polyh3dron is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 83
Default Re: New PT Prefs helper

Someone had the bright idea of changing the name of the boot drive on our systems, and now PT Prefs crashes on launch for me, since it can't find the folders I've set for it to use. Where can I find the PT Prefs config file so I can trash it and start fresh? I already tried deleting and redownloading the program and that didn't do the trick.
Reply With Quote
  #108  
Old 04-27-2016, 11:58 AM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,206
Default Re: New PT Prefs helper

Hi,
There's a reset prefs button to reset the prefs for the prefs resetter app!

Shouldn't crash though, are you getting any messages when that happens?

Pete
Reply With Quote
  #109  
Old 04-27-2016, 04:24 PM
polyh3dron polyh3dron is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 83
Default Re: New PT Prefs helper

Hi Pete, I get this error message immediately upon loading PT Prefs:



And it then proceeds to quit. I never get an opportunity to reset said prefs from within the app. This is why I would like to know where the config file for PT Prefs lives, so I can delete it manually.
Reply With Quote
  #110  
Old 04-28-2016, 02:04 AM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,206
Default Re: New PT Prefs helper

Hmmm,
Intriguing. I'll have a look. But to hopefully get you back up and running first, go to the Backup/Restore page and click "Reset PT Prefs database" and tell me how it goes after that.

Thanks,
Pete
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Updated: ProTools Prefs & Database Helper JC925602 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 06-25-2009 06:35 PM
updated: ProTools Prefs & Database Helper JC925602 Pro Tools M-Powered (Mac) 0 06-24-2009 01:48 PM
ProTools Prefs & Database Helper/le8 and 10.5.5 b mcgibney 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-23-2009 01:00 PM
ProTools Prefs & Database Helper meric 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-17-2007 12:50 AM
No Sound-help!! After deleting Digisetup, PT prefs and DAE prefs bigthinka9 Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-24-2002 08:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com