Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-02-2015, 06:12 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 640
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

Quote:
Originally Posted by Artist PM View Post
Hi guys -
A couple things here

Best configuration:
Mac connected via Ethernet cable to a wireless router
Connect iPad to 5 GHz band of WiFi

2.4 GHz can cause issues - not only with PTC but with other control apps as well.

Also - if you can post in broad strokes how your network is configured, which NIC EUCON is set to, etc here that would be helpful.

JC
Yes and yes... been through all possible scenarios with Kyle with no result on my iPad Air.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #22  
Old 09-14-2015, 06:35 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 640
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

Aaah, just noticed that the iPad app has just been updated... and voila!! It now works with my iPad Air!
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #23  
Old 09-14-2015, 06:46 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 640
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

...eerrr... oops. I may have jumped for joy a little early.. It definitely connects, but it seems to make a mess of everything except the transport control.
ie, faders don't work, the buttons in the tracks mode don't seem to line up with their intended controls etc.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #24  
Old 09-14-2015, 07:28 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 307
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
...eerrr... oops. I may have jumped for joy a little early.. It definitely connects, but it seems to make a mess of everything except the transport control.
ie, faders don't work, the buttons in the tracks mode don't seem to line up with their intended controls etc.
Hey Matt,

Did you install EuControl 3.3.1 as well? That was just added to Avid and Euphonix accounts this afternoon. The app requires a matching EuControl version, which 3.3 is not so that weirdness you mentioned would be expected.
__________________
Kyle Splittgerber
Avid Product Designer
Mountain View, CA
Reply With Quote
  #25  
Old 09-14-2015, 07:37 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 640
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

Hi Kyle!! That does indeed explain it!! Cheers for the heads up... All working! Yeow!
Thanks again!
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #26  
Old 09-14-2015, 08:20 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 307
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
Hi Kyle!! That does indeed explain it!! Cheers for the heads up... All working! Yeow!
Thanks again!
Woohoo! Thanks for sticking with it!
__________________
Kyle Splittgerber
Avid Product Designer
Mountain View, CA
Reply With Quote
  #27  
Old 12-29-2015, 08:55 AM
Sir Wafflefries Sir Wafflefries is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Lake Stevens, WA
Posts: 1
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

I am having this same issue of no connection....
my device (ipad 3) shows up in the EU control under all devices, but will not move over to my devices and will not connect to my pro tools.. the little EU light that is supposed to illuminate when the connection is made just stays dim even though it shows up under all devices... Very frustrating and would really like to know what to do...

For time saving i have done all of these already:

restarted pc
restarted ipad
checked connection in EU control settings in control panel
restarted EU control applications by right clicking icon
made sure my firmware was up to date
made sure EU control was checked in pro tools peripherals
made sure both pc and ipad are sharing the same wifi and IP address

i am running out of options and could really use some advice or some troubleshooting here...
Reply With Quote
  #28  
Old 12-30-2015, 10:00 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,581
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

is your network 5ghz ?? 2.4ghz has some issues .. if you already know this then please just disregard ..

Quote:
Originally Posted by Sir Wafflefries View Post
I am having this same issue of no connection....
my device (ipad 3) shows up in the EU control under all devices, but will not move over to my devices and will not connect to my pro tools.. the little EU light that is supposed to illuminate when the connection is made just stays dim even though it shows up under all devices... Very frustrating and would really like to know what to do...

For time saving i have done all of these already:

restarted pc
restarted ipad
checked connection in EU control settings in control panel
restarted EU control applications by right clicking icon
made sure my firmware was up to date
made sure EU control was checked in pro tools peripherals
made sure both pc and ipad are sharing the same wifi and IP address

i am running out of options and could really use some advice or some troubleshooting here...
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #29  
Old 03-13-2016, 04:23 PM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 551
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

Had the app running well for some time. Then suddenly it refused to connect. Solution was to re-install the app on the ipad and now all is well.
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 GPU --3 x Internal WD Blacks - PT 2018.7 - Digi 002R - Mackie HUI - JBL Monitoring - Dell XPS 8700 with Win10 running Davinci Resolve 15.07b [
Reply With Quote
  #30  
Old 04-06-2016, 06:23 AM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 551
Default Re: Control won't connect - what am I missing?

If you are having problems connecting to your workstation, and haven't done so already, download os 9.3.1. Apple states that it "Fixes an issue that caused apps to be unresponsive after tapping on links in Safari and other apps"

It may help.
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 GPU --3 x Internal WD Blacks - PT 2018.7 - Digi 002R - Mackie HUI - JBL Monitoring - Dell XPS 8700 with Win10 running Davinci Resolve 15.07b [
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to connect Control 24 to Macbook Pro jbmoonshine Third Party Interfaces 2 05-06-2013 08:28 AM
How Do you Connect The Control 24 to 4 192's? Ghieri ICON & C|24 2 04-30-2006 11:23 AM
connect control 24 to my MAC cookie ICON & C|24 3 12-30-2003 07:10 PM
HD -Direct Connect -The Missing links houser Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-03-2003 06:30 AM
missing 3rd party direct connect mister 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-15-2002 08:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com