Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-13-2018, 01:47 AM
senghor senghor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Finland, Europe
Posts: 179
Default When PT 2018.10 opens - creates file that is named "DEBUG"

Hi!

When I downloaded PT 2018.10 everytime I start to open PT it creates a file that is named "DEBUG". When I try to open the file, it goes to Word and there is nothing written. I have tried other program, but there's nothing.

Do someone have this problem?

I have attached a screenshot to demonstrate what I mean!

Thank You!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	debug.jpg
Views:	0
Size:	13.1 KB
ID:	10965  
__________________
Win10 Home Premium, SP1
Intel i7-4770K @3,5GHz, RAM 16GB
GA-Z87N-WIFI (rev. 2)
Mbox3 and pre-amps, Pro Tools 2018
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2018, 04:59 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,273
Default Re: When PT 2018.10 opens - creates file that is named "DEBUG"

I don't see that but on a mac there's a "derby.log" on users home directory, and it looks like Avid is starting Apache (web server) somewhere. Don't know why, but it looks like AppMan stuff
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2018, 07:12 AM
senghor senghor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Finland, Europe
Posts: 179
Default Re: When PT 2018.10 opens - creates file that is named "DEBUG"

Thank you for your reply!

What can I do to change it?
__________________
Win10 Home Premium, SP1
Intel i7-4770K @3,5GHz, RAM 16GB
GA-Z87N-WIFI (rev. 2)
Mbox3 and pre-amps, Pro Tools 2018
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2018, 09:56 AM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs NY
Posts: 515
Default Re: When PT 2018.10 opens - creates file that is named "DEBUG"

Derby is a small database format.
They are probably using it instead of writing log files. I believe Derby stores in XML format and much more light weight.
Windows apps have a similar small SQL server database that runs in the background also. Apps read and write to it while they are open.
Could have multiple reasons but most likely for logs.
__________________
www.montabonsound.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 2018.4 | HD Native PCIe | HD I/O | 2 x Digi 192 | 2010 Mac Pro 12 Core 3.46ghz | macOS Sierra 10.12.6 | 48 gigs RAM | Tascam DM3200 | Crane Song Avocet II | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Mercury + Studio Classics v9.6 & Abbey Road Collection
Pro Tools HD2 8.1.1 | 2 x PCIe Core Card | Digi 192 | 2009 Mac Pro Eight Core 2.26ghz
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Separate clip creates short "fade out" PrimozVozelj Pro Tools 10 4 04-12-2016 04:36 AM
v9.0.3 never opens with proper digi "clock source" glankrudolph Pro Tools 9 3 04-12-2013 09:45 AM
"unable to parse audio file" and "OSStatus Error -208" ! reichman Post - Surround - Video 2 03-22-2010 04:46 AM
PT creates "Shared Folders" on Vista? LukeM Pro Tools TDM Systems (Win) 4 06-04-2009 11:06 PM
Cross fades named "Fade hKivuUYViZuiDjg" Mick F. Cantarella Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 07-01-2002 03:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com