Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 06-27-2013, 01:12 PM
Syrcular Syrcular is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 34
Default Re: Codec error on video import

Wish that was posted somewhere in the Pro Tools documentation. I learned the hard way...but luckily it's out today, so all is good.
Reply With Quote
  #22  
Old 06-27-2013, 02:02 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Arrow Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by Syrcular View Post
Wish that was posted somewhere in the Pro Tools documentation.
For the record - Pro Tools 11 Co-Install Information

Glad to hear you have things sorted out.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #23  
Old 06-27-2013, 02:24 PM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,037
Default Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
For the record - Pro Tools 11 Co-Install Information

Glad to hear you have things sorted out.
Any idea why this may be happening without any version of MC installed? Some videos will load and scrub but not play, most including ProRes QuickTimes and DNxHD MXFs won't even import. System has 16GB of RAM.
Reply With Quote
  #24  
Old 06-27-2013, 03:08 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by tom_lowe View Post
ProRes QuickTimes and DNxHD MXFs won't even import. System has 16GB of RAM.
Do the ProRes QuickTimes play in either QuickTime Player (v7) or QuickTime X?
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #25  
Old 06-27-2013, 04:01 PM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,037
Default Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
Do the ProRes QuickTimes play in either QuickTime Player (v7) or QuickTime X?
Yes, and Premiere Pro and Pro Tools 10.3.6
Reply With Quote
  #26  
Old 06-28-2013, 11:09 AM
willco willco is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: london
Posts: 47
Default Re: Codec error on video import

Yep could do with a fix to this if I am to try and put pt11 through it's paces - just seen the co-install specs for the first time which explains why my setup doesn't import quicktimes of any codec I have tried.

Why is this a problem? Is this being reviewed or fixed by Avid??
Reply With Quote
  #27  
Old 06-28-2013, 02:00 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by willco View Post
Why is this a problem? Is this being reviewed or fixed by Avid??
Why is what a problem? v10.3.6 does not use the Avid video engine and is a 32-bit application. v11 uses the Avid video engine and is a 64-bit application. What would you want Avid to fix here?
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #28  
Old 06-28-2013, 06:58 PM
tom_lowe tom_lowe is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London, UK
Posts: 1,037
Default Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
v11 uses the Avid video engine and is a 64-bit application. What would you want Avid to fix here?
Make it work properly?
Reply With Quote
  #29  
Old 06-29-2013, 03:23 AM
Syrcular Syrcular is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 34
Default Re: Codec error on video import

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
For the record - Pro Tools 11 Co-Install Information

Glad to hear you have things sorted out.
Is there a order in which I should be installing MC 7 and PT 11? When I uninstalled everything, and reinstalled just Pro Tools, all was working well, however, when I installed MC7, it seems to have broken PT 11 again, going back to the same issue when I had MC6.5. I just tried manually uninstalling PT 11, and reinstalling but the missing codec error has returned!!

Any advisement? I mainly use PT 11 for video so it's very important for me.

Thanks,

Peter
Reply With Quote
  #30  
Old 06-29-2013, 07:53 AM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Codec error on video import

Yeah, same problem here. Two machines: a 2009 Mac Pro and a 2013 Macbook Pro with retina display and 16Gb of ram. Both machines have Media Composer 7 installed.

Mac Pro has working video import in PT11. Macbook Pro refuses to import video, throwing an error about missing codec, or something to that effect.

Very frustrating indeed.

Chris
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error message when trying to import a video to a session cedlil Pro Tools 11 0 03-03-2014 10:11 AM
Solving a Codec Error when importing video Dizz Tips & Tricks 0 10-04-2013 06:14 PM
Import Video error -2015 matt connolly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-28-2009 04:57 PM
IMPORT VIDEO ERROR Audio FILE alx002 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-01-2008 01:31 PM
Video import Error SteveH44 Post - Surround - Video 0 09-10-2008 01:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com