Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 10-23-2020, 03:13 PM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 404
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

When all the rumors were flying around that Apple had abandoned the Mac Pro a few years back, Tim Cook came out with a reassuring statement and a release roadmap for the new Mac Pro they delivered last year. Classy, responsive, and responsible, this.

Apple is 1000 times bigger than Avid. If they can do this, what kind of company philosophy is preventing Avid from talking about restoring a missing feature that's needed by such a large segment of its user base?
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Catalina, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #32  
Old 10-23-2020, 05:12 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,881
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

Quote:
Originally Posted by SomeOtherGuy View Post
what kind of company philosophy is preventing Avid from talking about restoring a missing feature that's needed by such a large segment of its user base?
One based entirely on $$. Avid hasn't felt like a company-for-the-customers in over a decade. The Board of Dir. has a real taste for it now.
Reply With Quote
  #33  
Old 10-23-2020, 06:59 PM
Sardi Sardi is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,025
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

Quote:
Originally Posted by SomeOtherGuy View Post
When all the rumors were flying around that Apple had abandoned the Mac Pro a few years back, Tim Cook came out with a reassuring statement and a release roadmap for the new Mac Pro they delivered last year. Classy, responsive, and responsible, this.

Apple is 1000 times bigger than Avid. If they can do this, what kind of company philosophy is preventing Avid from talking about restoring a missing feature that's needed by such a large segment of its user base?

Cue the usual nonsense about being a publicly traded company that due to US regulations can’t forward announce features etc.

Yet many other big tech companies do it. Why is it only an issue for AVID?

I’m by no means an expert, but it doesn’t add up to me.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #34  
Old 10-26-2020, 04:09 AM
meshzu meshzu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 18
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

Logic - Bounce to movie under catalina
Studio - Bounce to movie under Catalina
Reaper - Bounce to movie under Catalina
Cubase - Bounce to movie under Catalina.

Pro Tools - the audio post/video specialist...... Nope.
Reply With Quote
  #35  
Old 11-01-2020, 02:20 PM
Reml@P Reml@P is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Adelaide, Australia
Posts: 12
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

@meshzu
  • Logic -- Bounce to movie under Catalina
  • Studio One -- Bounce to movie under Catalina
  • Reaper -- Bounce to movie under Catalina
  • Cubase -- Bounce to movie under Catalina
  • Pro Tools -- the audio post/video specialist = Nope

When you put it like that, it's embarrassing isn't it? Over a year later and users still have to find their own workarounds.
Reply With Quote
  #36  
Old 11-01-2020, 02:23 PM
Jazzbass56 Jazzbass56 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: LA
Posts: 441
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

More than ridiculous, they want you to give them money


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Intel Intel Core i7-5930K 3.5 GHz Processor
ASUS X99-PRO/USB 3.1 Motherboard,64 GB crucial DDR4 ram
Thunderbolt EX 2
Windows 10 Pro
................................
2013 MacBook Pro Retina i7 Quad-core, 16gb ram.
Mac OSX 10.11.6
...........
Mac Pro (Late 2013)
2.7 GHz 12-Core Intel Xeon E5
Memory 128 GB 1866 MHZ DDR3
Graphics AMD FirePro D700 6144 MB

PT Ultimate 2019.12 on Mac
PT Ultimate 2019.12 on Windows
Logic Pro X 10.4.6
Nuendo 10.2
...........
(2) Apollo X8 Thunderbolt
Reply With Quote
  #37  
Old 11-02-2020, 02:31 PM
midi sordino midi sordino is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Dublin
Posts: 239
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

Quote:
Originally Posted by Reml@P View Post
@meshzu
  • Logic -- Bounce to movie under Catalina
  • Studio One -- Bounce to movie under Catalina
  • Reaper -- Bounce to movie under Catalina
  • Cubase -- Bounce to movie under Catalina
  • Pro Tools -- the audio post/video specialist = Nope

When you put it like that, it's embarrassing isn't it? Over a year later and users still have to find their own workarounds.
Late to the party - I'm one of the lucky ones on Mojave - but this is literally unbelievable. So many AVID users have to use Catalina when they get a new Mac, and their jobs depend on using QT movie files with PT. They've had plenty of time. Why is this not a priority fix for AVID?
Reply With Quote
  #38  
Old 11-02-2020, 03:25 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,733
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

I heard a rumor today that Avid have a solution for this which will arrive before the end of this year. The individual I heard it from had to sign a NDC, so that's all he could tell me about it. But I consider him a credible source. Fingers crossed!
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2020.11.0 Ultimate | Omni | macOS Mojave
PT 2020.9.1 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #39  
Old 11-03-2020, 09:48 AM
JingleDjango JingleDjango is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Canada
Posts: 165
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

The thing that boggles my mind is that Avid has been the standard bearer for pro video/film editing for decades. I mean, the market's a little more dilute these days but it's at least half their business. There was no way to get a little cross-departmental collaboration to make this happen?
Reply With Quote
  #40  
Old 11-04-2020, 08:23 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,306
Default Re: Bounce to Quicktime/Catalina

I'm running on a Windows 10 system, and I had the problem show up last night when trying to bounce out to Quicktime. The odd thing is, its the same video I already bounced out once before about a week ago with no issues.



I imported the original video last week, which was a MOV file. I added some new audio tracks to it, and bounced it back in Quicktime, no problem.



Now, with the exact SAME video file in the exact same session, I've added some new tracks, in the same session, go to bounce...no joy. How do I fix this. I NEED to bounce these out to Quicktime TODAY!
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2019.6 Bug? Quicktime bounce w/o sound when online bounce peterle Pro Tools 2019 6 09-07-2019 01:27 AM
Bounce to Quicktime bug Arc macOS 0 01-05-2012 03:55 PM
Bounce to QuickTime Different in 9.0.3? MusoPro Post - Surround - Video 2 06-03-2011 12:24 PM
Bounce to Quicktime- could not finish bounce ? gw sound Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-09-2007 10:43 PM
Bounce to QuickTime... Toe Jam Post - Surround - Video 0 09-17-2004 08:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com