Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2010, 10:06 AM
spy2520 spy2520 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 107
Default ilok problems - windows 7

Hey guys, i'm having problems with getting transfuser and structure le to run in windows 7 x64. I have the licenses on my ilok, but for some reason i cannot get protools to see them. It just says no authorizations found. I have the latest pace drivers and i'm running 8.0.1cs1. Anybody experience this?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2010, 10:13 PM
spy2520 spy2520 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 107
Default Re: ilok problems - windows 7

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
Resync your ilok on ilok.com. Download the latest drivers. You DID install the plugins ON windows 7 right? You should be running 8.0.3 for Windows 7 64 bit.

I installed the software and driver on the ilok website. And i installed the latest version of both Structure LE and Transfuser (i think both are 1.01) and i cant use 8.0.3 because i am using the original mbox. Everthing works fine besides the fact that i cant get the plugins authorized.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-07-2010, 10:20 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,689
Default Re: ilok problems - windows 7

Actually I have the same issue with Izotope plug-ins Ozone and Alloy. They don't see the ilok in 64bit.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2010, 11:55 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,689
Default Re: ilok problems - windows 7

Challange/respose is a pain when moving system to system. If they can't fix it I'll just sell them and use something else.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2010, 07:34 PM
spy2520 spy2520 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 107
Default Re: ilok problems - windows 7

i've always wondered what the hell challenge/response was. I guess i might give that a try.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2010, 02:39 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,689
Default Re: ilok problems - windows 7

The studios that I use the ilok on will not be connected to the internet. If they are running 64 bit I will have the same issues there. Also other engineers bring iloks with them and expect them to work. Even if we wanted to go to the office computers the vendor would get suspicious after the first 10 or 15 auths, the ilok is far better for us. For many, the challenge/response is fine but not when you’re moving studio to studio. It's enough to do all the installs and uninstalls without having to deal with authorizations. Fortunatly these plugs are not deal breakers.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 01-09-2010, 02:43 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: ilok problems - windows 7

plus...most companies won't let you do a challenge/response once you've gotten an iLok asset.
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #8  
Old 01-09-2010, 02:46 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,689
Default Re: ilok problems - windows 7

Quote:
Originally Posted by ejwells View Post
plus...most companies won't let you do a challenge/response once you've gotten an iLok asset.
That too.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #9  
Old 01-09-2010, 02:50 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,689
Default Re: ilok problems - windows 7

PS

Izotope did send me a possible workaroud that did not fly for me, but if anyone else wants to try it, let me know and I will post it.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools 12.4~2018.7, HDX~HDN~
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 07-14-2010, 12:54 PM
dannielexists dannielexists is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Miami
Posts: 13
Default Re: ilok problems - windows 7

Spy, Tom & Ej: I am having the exact problem with windows 7 recognizing the transfuser license that is on my ilok. After a significant amount of calls and emails to avid and ilok, no one seems to know what is exactly going on. We know believe it is an issue with windows 7 and transfuser.

A lot of the songs that I built in the studio use transfuser and I cant open them. I am obviously frustrated. Were you guys able to solve this? If so, how?? How did u go into that challenge/response mode? Were you actually able to use transfuser on windows 7 (protools 8)? Please do send your input when possible. Thanks in advance for your help.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8 iLok with Windows 8? B. Bop Getting Started 5 12-24-2013 09:35 AM
ilok missing (windows 7) soulcrusher31 Pro Tools Software (Win) 5 04-14-2013 04:21 PM
iLok and Windows soybalm Pro Tools Software (Win) 4 08-01-2012 11:21 PM
ilok Issues with Windows 7 / 64 bit Touchwood Studios Pro Tools Software (Win) 9 01-22-2011 09:56 PM
Is ilok Windows XP compatible Valeri 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-07-2003 10:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com