Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-17-2018, 07:03 AM
fourthtunz fourthtunz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: bangor,me
Posts: 408
Default How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?
I wanted to buy one of the 12 core 3.46 units last year but waited..
So Are these still good with the new protools?
Im on 12.8.3 on a 2012 MacBook pro right now, but would like an
additional mac system..price for power looks good with these units,
but are they reliable?
I'll be running a black lion upgrade 002r and an 11 rack if that matters.
Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2018, 02:45 PM
TheMightyQuinn TheMightyQuinn is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Mill Valley, CA
Posts: 31
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Quote:
Originally Posted by fourthtunz View Post
How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?
I wanted to buy one of the 12 core 3.46 units last year but waited..
So Are these still good with the new protools?
Im on 12.8.3 on a 2012 MacBook pro right now, but would like an
additional mac system..price for power looks good with these units,
but are they reliable?
I'll be running a black lion upgrade 002r and an 11 rack if that matters.
Thanks!
I recently moved off of the machine you are referencing here. Had no problems to speak of. I was running 2018.7 HDX / Onmi HD on High Sierra 10.13.2. I can't speak for 11 rack or the 002r, but if they are working on your MBp, I'm sure it will using a cheesegrater.

You can put unit from places like iPowerResale.com that will offer a 3 year warranty with their old stock units. For an additional $249 for extended warranty, you can get a inexpensive, but powerful machine with a 3 year life line. Re-group after 3 years to see if you're still happy.
__________________
=-=-=-=
Apple Late 2013 Mac Pro 6-core 3.5Ghz, 6,1, 64Gb RAM, D500 Graphics, Internal / boot 500Gb Apple SSD, 250Gb M.2 NMV recording disk, 2x1Tb (RAID 0) M.2 NMV sample disk, UAD-2 OCTO PCIe, Various external spinners as backup drives, High Sierra 10.13.2, Pro Tools 2018.7 HDX, AVID Omni HD, Chandler Ltd. Microphone Cassette Channel Strip, Audioscape G Comp Compressor, 2 x Hairball FET A, Slate VMS, Slate Raven MTi2, Two-Notes Torpedo Reload.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-17-2018, 09:14 PM
fourthtunz fourthtunz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: bangor,me
Posts: 408
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Thanks for the help!
Looking forward to trying out the 2018 protools with the new OS!
Peace
Reply With Quote
  #4  
Old 08-17-2018, 09:31 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Working very well on my 6-core. See signature for details.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 08-17-2018, 10:52 PM
lae777 lae777 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 124
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Quote:
Originally Posted by fourthtunz View Post
How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?
Running very well here.
Totally stable with hundreds of tracks and plugins (including some VI's and bridged 32bit plugins).
I'm also using multiple video files in each session.
I don't think I've had a single crash with 2018.7.

All details in my signature.
__________________
5,1 Mac Pro, 3.46 GHz Six Core Xeon, 48gb ram, Pro Tools Ultimate 2019.5, HD Native card, Avid 96io interface, Avid 192io, Intensity Pro video card, Radeon HD 7970 graphics card, Mac OS X 10.13.6
Reply With Quote
  #6  
Old 08-18-2018, 03:35 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 944
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Working well here.
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.13.6, PT2018.12, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.14.2, PT2018.12, MBox3
Retina MacBook Pro OS 10.14.2, PT2018.12
Reply With Quote
  #7  
Old 08-18-2018, 09:18 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,613
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

no issues - working great.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-18-2018, 02:07 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 962
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Ha I just replied to you on GS but again running fine (see sig line)
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB........PTHDN 2018.12 on OS 10.13.6 High Sierra on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Apple 1TB HDD and PT sessions storage on Apple 2TB HDD--


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #9  
Old 08-18-2018, 07:50 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,775
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

No issues here either. Same machine, HDN 2018.7. Solid, go for it.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.5
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24
Reply With Quote
  #10  
Old 08-21-2018, 07:22 AM
fourthtunz fourthtunz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: bangor,me
Posts: 408
Default Re: How is Protools 2018 behaving on the 2010 cheese grater Mac?

Thanks for the help guys! One more question.
I found an upgraded 2009, 12 core 3.46 should that work well?
I thought I remember issues with the 2009, but maybe that was just the
original processors?
For now Im trying out 2018 alongside 12.8.3..
Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How is Pro Tools 2018 behaving? Thenewexhibit Pro Tools 2018 45 07-02-2018 09:04 PM
macOS 10.14 Mojave and “cheese grater” Mac Pros jsbach Pro Tools 2018 37 06-17-2018 01:50 AM
2018.x on a Mid 2010 Mac Pro? deerock Pro Tools 2018 13 05-06-2018 10:43 AM
Best video card for cheese grater Mac and HDX? johnnyv Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 16 05-09-2017 02:42 PM
BEST CDRW to put in new Cheese Grater? Lee Blaske Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-13-2002 09:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com