Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2012, 12:10 PM
emiliojazz emiliojazz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Italy
Posts: 23
Thumbs up Input Monitoring OFF is here!!!

RHi all,
I'm proud to announce that I have just made a very little software that overcomes this lack of functionality in every ProTools version:

THE ABILITY TO TURN OFF INPUT MONITORING

I've developed a version of this software for Windows, it uses a fake HUI to automute channels intelligently.
Can also be used as a bridge between ProTools and a real HUI control surface.

Download it at
http://www.vped.it/automute/AutoMuteSetup.zip

Regards,
Emiliano Paterlini
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2012, 12:22 PM
19 frets 19 frets is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Richmond, Virginia
Posts: 172
Default Re: Input Monitoring OFF is here!!!

Do you think this will work on Pro Tools in Windows with a standard external ASIO interface like an RME Fireface? If so, I would be interested as well as a lot of other users that have expressed a need for this.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2012, 01:22 PM
emiliojazz emiliojazz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Italy
Posts: 23
Default Re: Input Monitoring OFF is here!!!

It uses a fake HUI to do all the tricks, so basically it can work with every version of ProTools that supports HUI control, no matter of what audio interface are you using
Reply With Quote
  #4  
Old 09-24-2012, 01:27 PM
emiliojazz emiliojazz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Italy
Posts: 23
Thumbs up Input Monitoring OFF is here!!!

Hi all,
I'm proud to announce that I have just made a very little software that overcomes this lack of functionality in every ProTools version:

THE ABILITY TO TURN OFF INPUT MONITORING

I've developed a version of this software for Windows, it uses a fake HUI to automute channels intelligently.
Can also be used as a bridge between ProTools and a real HUI control surface.

Let me know if someone is interested, I will soon post a link to download the executable.

Regards,
Emiliano Paterlini
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2012, 01:52 PM
daveall daveall is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: New Zealand
Posts: 33
Default

Hi Emiliano,

Yes please, I would love to try that out.

Regards, Dave.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-24-2012, 02:04 PM
daveall daveall is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: New Zealand
Posts: 33
Default

Hi Emiliano,

Yes please, I would love to try that out.

Regards, Dave.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-2012, 02:19 PM
emiliojazz emiliojazz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Italy
Posts: 23
Default Re: Input Monitoring OFF is here!!!

Hi Dave!
I'm finishing to build the installation, I will soon post a link for the download.
Stay tuned!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2012, 06:14 PM
19 frets 19 frets is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Richmond, Virginia
Posts: 172
Default Re: Input Monitoring OFF is here!!!

Yes, Emilio, I would like to try it also. Please keep us posted. I am going to post a link to this thread in the PT 10 forum. There has been lots of discussion about this in that forum. Thanks is advance for you efforts and thanks for sharing.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-25-2012, 03:56 AM
emiliojazz emiliojazz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Italy
Posts: 23
Default Re: Input Monitoring OFF is here!!!

Ok here we are...the first version (beta of course) of AutoMute:
http://www.vped.it/automute/AutoMuteSetup.zip

Unzip and run AutoMuteSetup.exe
Instructions are in README.txt

Let me know if it works.. ;-)
Reply With Quote
  #10  
Old 09-25-2012, 05:28 AM
emiliojazz emiliojazz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Italy
Posts: 23
Thumbs up Input Monitoring OFF is here!!!

Hi all!
I developed a little software that accomplish this lack of functionality for Protools on Windows.
It's called AutoMute and it resembles a fake HUI to do all the trick of auto muting/unmuting when recording.
When active, AutoMute will do the following:
1) When a track is record-armed and Protools is in STOP, the track is MUTED
2) When a track is record-armed and we are recording, the track is UNMUTED during the Preroll and MUTED as soon as we

punch-in.
3) When a track exits from rec-arming, the track is UNMUTED

The first version (beta of course..) of the software is available for download at:
http://www.vped.it/automute/AutoMuteSetup.zip

Unzip and run AutoMuteSetup.exe
Instructions for use are in README.txt

Let me know if it works
Emiliano Paterlini
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Input monitoring Sunshy Pro Tools 11 3 08-16-2013 10:00 PM
Input monitoring ROBB007 macOS 7 04-08-2013 05:07 PM
Input Monitoring ROBB007 macOS 6 02-16-2013 11:20 PM
Auto input/input only monitoring failing in PTLE 8.0.4 miketeachesclass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-11-2012 08:48 AM
Auto Input monitoring / Input only monitoring - Alt+K AdamPT8 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-09-2010 10:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com