Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2017, 02:34 PM
gcasper gcasper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Northern California
Posts: 69
Default PT11 with Slate Raven

I'm trying to use the Slate Raven as my controller for PT11, but can't get it to work correctly. It works fine in PT10, but V-Control won't connect in PT11 to allow me to use the external mixer and transport functions from the Raven. I went through 3 hours of troubleshooting with Slate this morning, and couldn't solve the problem. They are GUESSING that maybe because I'm using a Digi 002r as my interface, the drivers aren't compatible.

Anyone else using a Raven with PT11 on Windows with a Digi 002r? (Obscure enough for ya?) :P

TIA
__________________
==================================
Ryzen 7 1700, ASRock x370 Taichi motherboard, 16gB 3200mhz memory, Windows 10 Pro, Digi002r, Control/24, Raven Mti2, Protools Native 10, 11, 12, & 2018.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2017, 02:45 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,014
Default Re: PT11 with Slate Raven

What windows are you using it on. I had major issues with windows 7 and my raven


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2017, 03:01 PM
gcasper gcasper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Northern California
Posts: 69
Default Re: PT11 with Slate Raven

Windows 10 Pro.

Like I said, the Raven works perfectly in PT10, and everything BUT the V-Control stuff works in 11. Just can't get the transport and mixer connected.
__________________
==================================
Ryzen 7 1700, ASRock x370 Taichi motherboard, 16gB 3200mhz memory, Windows 10 Pro, Digi002r, Control/24, Raven Mti2, Protools Native 10, 11, 12, & 2018.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2017, 02:25 PM
jameyz jameyz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: NYC
Posts: 25
Default Re: PT11 with Slate Raven

Quote:
Originally Posted by gcasper View Post
Windows 10 Pro.

Like I said, the Raven works perfectly in PT10, and everything BUT the V-Control stuff works in 11. Just can't get the transport and mixer connected.
If you can disconnect the 002 and use the Window Native Audio Driver, perhaps you can see if V-Control Pro will connect. This will confirm if its a Avid issue with PT11 and 002r or a V-Control Pro issue.

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ility/en353257

Quote:
Originally Posted by Raoul23 View Post
I had major issues with windows 7 and my raven
These were mainly Batch Command issues if I remember correctly, gcasper is having troubles with V-Control Pro and PT11 with the 002r.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2017, 03:14 PM
gcasper gcasper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Northern California
Posts: 69
Default Re: PT11 with Slate Raven

UPDATE: I spent several hours last night working on this with a tech from Neyrinck Audio, the guys who write the V-Control software, which interfaces the Raven to the PC. We discovered that there is something wrong with the way the interface handles the Digi 002r in PT11 on Windows 10, BUT there is a workaround we discovered. I powered down my 002r, started V-Control Pro, loaded up PT11, opened a session using ASIO4ALL as the playback engine, then loaded the Raven software. Everything worked. Then I powered up my 002r, changed the playback engine to the 002r, and voila! It worked! So it has something to do with having the 002r powered up when you load the software. If you power up AFTER the software is already loaded, everything works.

A big thanks to Jamey at Slate and Joshua at Neyrink Audio who both helped figure this out!
__________________
==================================
Ryzen 7 1700, ASRock x370 Taichi motherboard, 16gB 3200mhz memory, Windows 10 Pro, Digi002r, Control/24, Raven Mti2, Protools Native 10, 11, 12, & 2018.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S6 and Slate Raven? Marsdy Avid S6 20 08-30-2017 08:24 PM
Slate RAVEN is now available for Windows + P.T Seafoam_Green Windows 10 09-14-2016 09:50 PM
Avid S3 or Slate Raven MTX Oblivion777 General Discussion 20 12-07-2015 11:41 AM
Slate Raven MTX & MTi bakedbeansrecord Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 12-10-2013 12:52 PM
New slate raven x1 console. Emcha_audio General Discussion 12 10-29-2012 08:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com