Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 01-25-2017, 10:31 AM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,088
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Quote:
Originally Posted by Barry Johns View Post
Wait, Pro Tools does MIDI?????
HaaHaa!!

I find myself using Digital Performer whenever i really need to get into the Midi aspect of scoring. I started on that way back and it's been very stable, with a few hiccups in the early 2000's. Then those got ironed out. G
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer
http://www.gregives.com
http://pro.imdb.com/name/nm1170521/
NonProIMDB: http://www.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=fn_al_nm_1

Protools 12.8 HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Sierra 10.12.5
Reply With Quote
  #42  
Old 01-25-2017, 11:57 AM
Bushpig Bushpig is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Location: UK
Posts: 583
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Simon2065,

Quote:
....+ easier Comping. Pro Tools is known for audio but Comping is clunky....
This!!! I've been struggling to get to grips with comp'ing using playlists, and having major issues.

Quote:
Need to be able to quickly select different sections in different playlists and then all selections are heard/compiled automatically. No need to manually "Copy Selection to Main Playlist" = Clunky.
Totally correct! I would desperately love to see this implemented. I have an ongoing discussion with an Avid engineer about losing our "Mute Frees Assigned Voices" (ie: manual voice assignment) workflows since TDM passed into history. I'm still on TDM and PT10HD, and I use this kind of manually assigned "Voice Stealing" method, to comp exactly as you've described. It's just not possible to recreate this kind of simple(r) workflow using Playlists. I have a friend who's good with PT and Cubase, and every time I raise this with him, he says Cubase does it well.

If you're interested in the starting point of my conversation with the Avid chap, this thread from Post #3 onwards:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=316448

Regards.

Steve Bush
__________________
2 x Systems: MacPro 4.1 (Nehalem) 2.26 8 Core, OSX 10.8.5, PT10.3.10HD, 26 Gig RAM, PCIe HD3, 192's, Sync I/O, Midi I/O.
Reply With Quote
  #43  
Old 01-25-2017, 12:48 PM
EdwardG's Avatar
EdwardG EdwardG is offline
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Spain
Posts: 80
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Quote:
Originally Posted by gives View Post
HaaHaa!!

I find myself using Digital Performer whenever i really need to get into the Midi aspect of scoring. I started on that way back and it's been very stable, with a few hiccups in the early 2000's. Then those got ironed out. G
I got DP9 A few weeks ago and I must say thou the learning curve is steeper than with other DAWS there is an incredible amount of potential in DP for scoring... I'm blown away how far pro-tools is left behind in that aspect..
Reply With Quote
  #44  
Old 01-25-2017, 04:31 PM
Simon2065 Simon2065 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Brisbane
Posts: 11
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Hi Bushpig

Good to hear someone else finds it a problem. I was beginning to think I was the only one comping. For a best of breed audio DAW, Pro Tools needs to excel here not fall behind.
__________________
Simon2065

Pro Tools 12.7 Win 10 ASUS P6X58D i7 930 12GB Ram UAD Apollo
Reply With Quote
  #45  
Old 01-26-2017, 12:27 PM
Courtlaw Courtlaw is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Mooresville, NC
Posts: 85
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

+100000000000000000000

How about ability and to make our own custom articulation changes on same midi track (e.g. Expression mapping) or a script function to allow third party scripts
__________________
- Steve

2013 iMac Late model i7 3.5 Ghz quad-core, 24 gigs ram, OSX 10.12.3
PC slave, i7 6700 4.0 Ghz quad-core, 64 gigs ram, SSD drives running VE Pro 6
Multiple external thunderbolt SSD hard drives
UAD Apollo Twin Duo with Quad Satellite Thunderbolt
Pro Tools 12.5.2
Reply With Quote
  #46  
Old 06-24-2017, 09:18 PM
ShikiByakko ShikiByakko is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Sapporo
Posts: 6
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

I bought Pro Tools back in 2013, as a student, when Avid was offering 4 year free updates, which to be honest, it was the best deal of any DAW at the time, so I just bought it.

In these 4 years the so called "free updates" would take months to arrive to my account. After avid changed to the "annual" thingy, it turned worse, my account would some times even go back and just give me previous updates. I had to contact multiple times Avid, just to get my account working, and after months of useless contact, my account was finally put "up to pair" to other regular accounts, giving me an anual subscription for the rest of my time, which was less than a year.

This month my annual subscription thingy expires, and I have no intention to renew it.

It has been half a year since the last big update, and I don't feel confortable paying for a year where I'm not sure if I will get more that a single update, without knowing even what it will have, or what the roadmap is.

Not to mention that Pro Tools have become more and more unstable on my system, which basically killed my productivity.

I cross graded in December to Studio One, and I'm more than happy with it. There are also free very substantial updates in Studio one without an anual subscription, and when they release the new mayor version, I will be paying for actual changes, not just wishing they will make any changes.

Pro Tools is a good piece of software, and I love it, but Avid handling of it is just painful.
Reply With Quote
  #47  
Old 09-14-2017, 02:02 AM
Electronic1982 Electronic1982 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: XXX
Posts: 221
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Quote:
Originally Posted by abomeerza View Post
After the disappointment we've received in the version 12.7
Lots of people say to Avid don’t put any new features just fix the bugs
But for me, I don't suffer too much bugs.
So
Avid Please
Midi And Midi And Midi . . .
We all know that pro tools are great for Mix and the best
we hope there will be new Features but we need them all in midi
please make it especially for MIDI
Well, what about me? I've paid $700 for 2 years of Avid Upgrade and they won't even give me an App to organize my plugins menu into what I need them to be.

In fact, I've parked myself at 12.4 because of the graphics bug in other versions. I kinda would like my $700 back please
__________________
224 Plugins FOR SALE!
http://duc.avid.com/showthread.php?p...61#post2352061

Custom-Organize-plugins-menu-into-folders-sub-folders:
http://protools.ideascale.com/a/dtd/...rs/220528-3779
Reply With Quote
  #48  
Old 09-14-2017, 08:44 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,784
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Avid is very aware that MIDI is at the top of the list for many Pro Tools users.
And yet still, here we are staring at Avids middle finger firmly pointed skyward!
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System Drive: Samsung SSD 840 Evo 512GB
Recording Drive: Samsung SSD 840 Pro 512GB
Samples Drive: Samsung SSD 840 Pro 512GB
StorageDrive: 3 x1TB WD Caviar Black 64mb Cache
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro

Last edited by zedhed; 09-15-2017 at 01:40 AM.
Reply With Quote
  #49  
Old 09-15-2017, 07:15 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 12,375
Default Re: Pro tools 12.8 or 12.9 . . .

Quote:
Originally Posted by ShikiByakko View Post
and when they release the new mayor version, I will be paying for actual changes, not just wishing they will make any changes.
I know it's frustrating.

Quote:
Originally Posted by Electronic1982 View Post
I kinda would like my $700 back please
Kinda nothing. I would like it back. I did 1 year after my initial purchase and I am done. 12.5.1 all the way.
__________________
Daniel
HD|N - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro - 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


For the Love of everything sacrosanct and hallowed, Why hasn't track presets been implemented yet? - George Jetson

For the Love of everything sacrosanct and hallowed, Why hasn't track presets been implemented yet? - George Jefferson

For the Love of everything sacrosanct and hallowed, Why hasn't track presets been implemented yet? - George Clinton
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com