Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-26-2009, 07:45 AM
KGB2011 KGB2011 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 135
Default Set up PT for 3/4 5/4 6/8 ... time signatures

Hy. If i want to do a 5/4 time signature how do i setup PT ?
Thanks !
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2009, 09:28 AM
barstool719 barstool719 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Atlanta, GA
Posts: 625
Default Re: Set up PT for 3/4 5/4 6/8 ... time signatures

click view > rulers > meter

select the bar/beat where you want your meter change, click the plus sign on the meter ruler, input your time sig, and viola

if you have multiple meter changes, just add them as needed
__________________
i7-860 / 12GB Kingston / Intel DP55WB / 500GB Barracuda / 1TB Deskstar W7x64
Focusrite Saffire Pro 40 / Pro Tools 9.0.3
Mics, Guitars, Amps, Basses, Drums, Keys


http://overtheeffect.bandcamp.com
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2009, 12:20 PM
KGB2011 KGB2011 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 135
Default Re: Set up PT for 3/4 5/4 6/8 ... time signatures

Thanks !
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2010, 07:33 PM
synchaotica synchaotica is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Canberra Australia
Posts: 9
Default Re: Set up PT for 3/4 5/4 6/8 ... time signatures

I have tried this on one of my tracks and every time I click in the box to type '3' (to change tempo to 3/4 time) it defaults back to '1' and wont let me type anything in after that, it comes up with a dialog box saying "this field requires values in the range of 1 and 99' After I click 'ok' it reverts straight back to 4/4 time. I'm a bit confused as to why this seems to be locked at 4/4 time. (in the meter bar it says Default: 4/4) Most likely something I haven't seen. Can you please help me with this?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-11-2010, 07:38 PM
synchaotica synchaotica is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Canberra Australia
Posts: 9
Default Re: Set up PT for 3/4 5/4 6/8 ... time signatures

Never mind... seems to be working now... have no idea what happened there...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strike 1.5 Odd Time Signatures Amin7b5 Virtual Instruments 1 04-06-2010 08:02 AM
Crazy time signatures... SFR General Discussion 1 01-25-2010 01:24 PM
Using BOOM with Odd Time Signatures (3/4....6/8) NYKeys Virtual Instruments 2 09-29-2009 11:50 AM
two different time signatures in one session? elv1s1sal1ve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-28-2006 07:36 PM
Pro Tools and Odd Time signatures RhythmMaster Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-03-2006 07:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com