Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-23-2020, 12:03 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,202
Default Re: Atmos and AVR

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Xilica FR1, QSYS, BSS Soundweb, AVID'S MTRX and MTRX studio , the latter probably being the most cost efficient if you are starting from scratch. Not as modular and configurable as the open fully modular systems like the Xilica, QSYS, BSS but for simpler setups it has it all on board.

Not yet available though I think.

F.
I'm waiting for delivery of the new Metric Halo LIO-8 3D, which has Atmos monitoring capability and speaker control. Not sure yet how it stacks up next to MTRX Studio, but it's a lot cheaper.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #12  
Old 03-23-2020, 04:11 PM
RecRoom RecRoom is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: NC
Posts: 318
Default Re: Atmos and AVR

Nathan, let us know how it goes. I'm very curious about this setup.
__________________
Jeff Hinton
Editor/Mixer
http://www.jeffhinton.tv
Reply With Quote
  #13  
Old 03-24-2020, 05:33 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 683
Default Re: Atmos and AVR

Frank,
Would you mind sharing how you are using the Xilica setup and does it include speaker eq and delay?
Thanks Nick
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.10 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.10 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #14  
Old 03-24-2020, 02:40 PM
lgabor lgabor is offline
Member
 
Join Date: Mar 2020
Location: Budapest
Posts: 8
Default Re: Atmos and AVR

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Xilica FR1, QSYS, BSS Soundweb, AVID'S MTRX and MTRX studio , the latter probably being the most cost efficient if you are starting from scratch. Not as modular and configurable as the open fully modular systems like the Xilica, QSYS, BSS but for simpler setups it has it all on board.

Not yet available though I think.

F.
Hi Frank, thank you...so these are sample to replace the Rednet 2 right? As these product has monitor control.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-24-2020, 02:43 PM
lgabor lgabor is offline
Member
 
Join Date: Mar 2020
Location: Budapest
Posts: 8
Default Re: Atmos and AVR

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
I'm waiting for delivery of the new Metric Halo LIO-8 3D, which has Atmos monitoring capability and speaker control. Not sure yet how it stacks up next to MTRX Studio, but it's a lot cheaper.
Nathaniel, this product is good for me as well ? I assume not as it has only 8 channel analog out , is that correct ?
Reply With Quote
  #16  
Old 03-30-2020, 05:21 AM
lgabor lgabor is offline
Member
 
Join Date: Mar 2020
Location: Budapest
Posts: 8
Default Re: Atmos and AVR

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Xilica FR1, QSYS, BSS Soundweb, AVID'S MTRX and MTRX studio , the latter probably being the most cost efficient if you are starting from scratch. Not as modular and configurable as the open fully modular systems like the Xilica, QSYS, BSS but for simpler setups it has it all on board.

Not yet available though I think.

F.
Frank, what do you think about MMP1 or Intonato 24? I can get any of them roughly for the same price...Intonato 24 is cheaper but I need a BSS BLUDAN converter i learned.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-01-2020, 08:24 PM
BabaAtmos's Avatar
BabaAtmos BabaAtmos is offline
Member
 
Join Date: May 2020
Location: St. Louis USA
Posts: 8
Default Re: Atmos and AVR

BabaAtmos here. I have 2013 MacPro 8 core>Protools Ultimate 2020>Dolby Atmos Production Suite>Dante Virtual Soundcard>Dolby Atmos Interface DAC3202. Trying to get them to communicate. I can make master files(.mp4) and play them on Windows 10 through Dolby Atmos for Home Theater into a Vizio 5.1.2 soundbar. The soundbar recognizes the atmos and decodes it to discrete channels through the soundbar. Problem is I can't do it live. I used Dante to go from the Mac to the Windows computer but the windows system doesn't 'see' the height speakers!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ambisonics in Atmos innenhofstudios Post - Surround - Video 10 04-13-2018 07:53 AM
Atmos Audio i/o AEHSMU Post - Surround - Video 8 02-20-2018 02:02 PM
Using Atmos in Pro Tools 12.8? Professor Foglia Post - Surround - Video 3 10-17-2017 01:44 PM
PT 12.8 preview w/ Atmos reichman Post - Surround - Video 12 06-27-2017 03:09 PM
Dolby Atmos subwoof Post - Surround - Video 3 09-11-2014 12:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com