Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2018, 05:09 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,202
Default BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

During playback, editing a clip on a stereo track while in playlist view causes a system-wide playback glitch the first time an edit is made, and then a playhead jump on the second edit. Mono playlist editing doesn’t cause the glitch, but stereo and LCR do. Has it always been this way? Admittedly, I usually use playlists on mono tracks.

Either way, it’s definitely a bug and I’m curious if other editors are seeing this. Thanks in advance for any input. If someone corroborates, I'll post on Ideascale.

macOS 10.13.2
Pro Tools 12.8.3
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2018, 08:51 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,202
Default Re: BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

Okay, I'm not seeing this behavior in PT 12.8.1. Damn. Rollback or not rollback... that is the question.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2018, 08:57 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,202
Default Re: BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ew/297378-3779
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2019, 06:41 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,202
Default Re: BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

This glitch is still a problem in PT 2019.5.0. I thought the advertised "uninterrupted playback" in this release was meant to address this problem!
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2020, 04:18 AM
Dr Fletch Dr Fletch is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: UK
Posts: 40
Default Re: BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

This is STILL an issue in PT 2019.12

yawn
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2020, 05:37 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,202
Default Re: BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

Thanks for confirming. I find it so ironic that the update that gave us glitch-free plug-in instantiation failed to give us glitch-free playlists.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #7  
Old 03-11-2020, 04:01 PM
seanmccoy seanmccoy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Oregon
Posts: 505
Default Re: BUG: Playback glitch while editing in playlist view.

I still find this glitch to be hit-or-miss and haven't been able to find any common contributor. In most projects it doesn't happen, but when it does, it's extremely annoying and nothing I've tried will stop it from happening in that particular project.
__________________
ADK Core i7 4.20, 32GB RAM, W10 Pro, PT HD 2020.5, HD Native, OMNI, Digi 192, AJA Kona LHi, UAD-2 Octo; Mac Pro 8-core 2.67, 32GB RAM, High Sierra 10.13, Logic Pro 10.4.8, Apogee Rosetta 800, UAD-2 Quad, MOTU 2408 Mk II: MBP mid-2012, 16GB RAM, Mojave, MOTU 8-Pre-ES, Pro Tools 2019.10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's up with Playlist view Carl Kolchak Pro Tools 12 4 11-18-2017 12:14 PM
PT hangs on transport stop when editing a track with many playlists in playlist view bolooki Pro Tools 12 4 01-17-2017 01:15 PM
Automation playlist view Stig Eliassen ICON & C|24 6 05-30-2010 03:41 PM
Bug in playlist view mrjohn Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-28-2010 10:45 AM
Why not Midi Playlist View? Dizzi45Z Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 07-04-2009 10:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com