Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2018, 12:42 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,864
Default 2018.7 LLM issue

Either this is messed up, or I am totally missing the boat on how it should work. I set a headphone mix to be the LLM path. According to the manual, when this track is in record, the plugins are bypassed and the track should report 0 ADC. Currently, the plugins are not bypassed and the track still reports 1 sample(for SMACK!). Next, no matter what I do, I hear(in the headphones) a doubling effect. Depending on the buffer setting, it is phasey(at 64) and an obvious slap at 1024. It doesn't matter if the rest of the tracks are reporting little latency or over 2000 samples(with lots of mix plugins active). What am I doing wrong?

HD/Native with HD and 192 IO. Headphone mix to vocal booth is the designated LLM path. Tried ADC on&off on record track(no noticeable change). Tried killing effect sends(no change). As of now, LLM is useless
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave

Last edited by albee1952; 08-13-2018 at 12:58 PM. Reason: extra info
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2018, 12:26 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,704
Default Re: 2018.7 LLM issue

if this is 2018.7 .. there is a new pref to let sends Persist !! this may or not be part of your issue ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-15-2018, 11:10 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,864
Default Re: 2018.7 LLM issue

It is 2018.7 and I have checked the box so sends are working. Its the doubling/phasing that makes no sense
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2019, 08:05 AM
XJENSEN XJENSEN is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gent, Europe, Belgium
Posts: 78
Default Re: 2018.7 LLM issue

I noticed this today on 2019.6 as well. It seems 'persist sends' also persists the inserts. This shouldn't be the case..
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2019, 05:30 PM
XJENSEN XJENSEN is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gent, Europe, Belgium
Posts: 78
Default Re: 2018.7 LLM issue

Also see http://duc.avid.com/showthread.php?t=406607.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with Kontakt in Pro Tools 2018 Joshuamt90 Pro Tools 2018 10 11-22-2018 06:17 PM
PT 2018 - Low Latency Monitoring issue: mutes signal briaboy Pro Tools 2018 5 06-25-2018 05:23 AM
PT 2018 windows position multi monitor issue mhender Pro Tools 2018 12 04-11-2018 05:05 AM
Changing the tempo issue in 2018.1 RichrdC Pro Tools 2018 2 02-23-2018 07:33 PM
Waves issue with 2018 and Win 10 albee1952 Pro Tools 2018 4 02-09-2018 01:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com