Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-10-2014, 09:31 AM
Zee&Eli Zee&Eli is offline
Member
 
Join Date: May 2014
Location: 17 Westgate Park, 28 Alumhurst Road
Posts: 22
Default Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

hello

I have just installed Pro Tools 11 and having difficulty trying to find where I can find the groove templates from Logic Pro, MPC and other programs....

Can anyone pleaes help ?
Attached Images
File Type: jpg Groove 3 - logic 16th C copy.jpg (68.4 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2014, 06:01 PM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

I'm not in front of my computer but I believe if you go to "Event Settings" you will find them in a drop down menu under Quantize.
I think. Hope that helps
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2014, 12:01 AM
Zee&Eli Zee&Eli is offline
Member
 
Join Date: May 2014
Location: 17 Westgate Park, 28 Alumhurst Road
Posts: 22
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

Thanks for taking time out to get back to me about this.

It appears that I have no groove templates installed ? or can locate the folder ?

I have just installed ProTools 11 so im not sure why the templates are missing ? Everything has installed and works perfectly.

Can you please advise ..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2014, 12:03 AM
Zee&Eli Zee&Eli is offline
Member
 
Join Date: May 2014
Location: 17 Westgate Park, 28 Alumhurst Road
Posts: 22
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

.
Attached Images
File Type: png no..?.png (58.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2014, 12:15 AM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

My Grooves folder is in the Pro Tools folder, which is in the Digidesign folder. (I'm sure now it's called the Avid folder... )
Applications > Avid/Digidesign > Pro Tools > Grooves
Do you have a folder there?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-16-2014, 12:18 AM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

The grooves are .grv files. Do a search of your hard drive to see if those files installed
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2014, 02:48 AM
Zee&Eli Zee&Eli is offline
Member
 
Join Date: May 2014
Location: 17 Westgate Park, 28 Alumhurst Road
Posts: 22
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

I appreciate you taking time out to help me with this problem.

I have installed Pro Tools 11.1.3 today and it appears we are still having an issue finding these groove templates.

I have followed your advise and i only have a pro Tool item in my app folder

app - ProTools

there is no avid or digidesign...?

Have supplied screen shoots.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-16-2014, 04:27 AM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

If you Right Click on Pro Tools and select "Show Package Contents" there should be a folder in there for Grooves.
But it appears that you don't have any of the .grv files anyway. Strange.
I did a quick Google but can't find them for download anywhere.
Perhaps a quick email to Avid might help. They can email you the .grv files. Put them in a folder called "Grooves" inside the Pro Tools package.
I see lots of posts about people creating custom Grooves and saving them for later use. So all you need are those missing .grv files. Why they're missing? I have no idea. But they must be downloadable from somewhere!
Sorry I can't be more help.
Good luck!
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2014, 04:28 AM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

If you can't source them anywhere, send me your email address and I can email you mine
Reply With Quote
  #10  
Old 05-16-2014, 04:42 AM
GregV GregV is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tokyo, Japan
Posts: 405
Default Re: Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ?

I just saw in another thread that the Grooves for PT 11 have moved! They are now in:
User > Documents > Pro Tools > Grooves
Apparently.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Groove templates DonaldM 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-03-2008 08:41 AM
mpc groove templates toadman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-21-2008 01:15 PM
Where Can I Get More Groove Templates? rockwithrespect 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-21-2004 02:50 AM
Anyone know where to get groove templates? Torgo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-18-2004 12:13 PM
Groove Templates? travista00 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-28-2004 04:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com