Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-22-2005, 12:21 PM
djd2 djd2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 44
Default midi interface USB for Laptop what works?

I have a problem with my Mackie Control and XT (extender) I have an m audio 2x2 connected to my laptop. I am getting crashes in protools with the MCU hooked up. I recently noticed that I get a "ran out of token" errors. This lead me to a bit of info mainly suggesting that the m audio interfaces don't work well with the mackie and protools. One suggestion was to use a joystick port midi interface but that won't work with my laptop. I have tried the token.txt fix and even the m-audio midifix to no avail. Other than this my system is performing well, if I use the mackie MCU connected to the Digi002 midi in I have no trouble.

The question is....who has an 002 with a mackie MCU and an extender connected to a usb port and has it working. If you have an M audio 2x2 what did you do to make it work or if you have something else what is it?

Thanks!
Dave
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2005, 07:13 AM
djd2 djd2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 44
Default midi interface for laptop suggestion

Bump

I know I am not the only one that has had this problem....
Reply With Quote
  #3  
Old 11-23-2005, 07:18 AM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: midi interface for laptop suggestion

i dont have an MCU but i have read other having similar problems. have you done a search?
get an edirol interface it should solve your problem
Reply With Quote
  #4  
Old 11-23-2005, 07:34 AM
djd2 djd2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 44
Default Re: midi interface for laptop suggestion

Thanks for the response. I have searched and found discussions on the web and here in the DUC about similiar probs but no one has mentioned what interface works. I don't want to keep spending money on interfaces until I find one that works as most places don't offer money back guarantees around here. I was thinking about the edirol I'll look into it.

Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2005, 09:08 PM
bb_aus bb_aus is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 1,689
Default Re: midi interface for laptop suggestion

any good dealer will let you return it within about a week if it doesnt work for you. just check before you hand over your cash
as far as i know the problems have only come with certain Midiman/M-Audio interfaces and the edirols are fine. the only way to know for sure is to try one out
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I think my laptop it's not supported but works OK! HITMASTER Pro Tools M-Powered (Win) 0 07-27-2010 01:27 PM
MIDI Interface that works with Digi 001? Reg. MIDI 4 10-10-2005 03:45 AM
Non-USB MIDI Interface for Laptop? Chucky MIDI 2 02-26-2004 01:23 PM
Non-USB MIDI interface for laptop? Chucky 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-23-2004 12:52 PM
MIDI TIMEPIECE AV with USB interface works fine into G4 with DIGI001/PT le? Renato 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-08-2001 04:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com