Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2015, 03:17 PM
mikefont mikefont is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 691
Default Quick question for 11R with PT11

Hey guys,

Just recently I finally upgraded my Windows 7 PC from PT10 to PT11 and I have noticed something that I'm sure is a simple adjustment that I am missing. I'm guessing that it has been covered before, but I cannot find any reference to it, so my question is...

When I am using the 11R in a PT11 session, even when I do not have a track armed, I am still getting sound from the 11R thru my monitors. I noticed this at first right after I finished recording a guitar track thru the 11R...I then unplugged the guitar but left the cable plugged into the TrueZ input and would notice an occasional static "pop" just like you would hear as if you unplugged the guitar from a live amp.

I tried Alt+K to see if I could toggle the input monitoring setting off like I could in previous versions of Pro Tools, but that is not working. It is almost as if I have 2 audio sources going thru the monitors at the same time. So when I am doing something with a track that isnt using the 11R at that moment (say a drum track), I still get the audio from the 11R and that gets distracting.

And no, this does NOT happen when I open up a Pro Tools 10 session....

Anyone know what the solution is?

Thanks...


.
__________________
Lenovo IdeaCentre K430 Windows 7 Pro SP1 64bit PC with 3rd generation 3.4 GB Intel Core i7-3770, 32GB DDR3, 2TB HDD, NVIDIA GeForce GT620 running Pro Tools 11.3.1 and PT 10.3.9 and the ELEVEN RACK!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2015, 03:29 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Quick question for 11R with PT11

You do have two audio sources.. the internal monitoring path in the Eleven Rack (that works in stand-alone mode and that Pro Tools normally disables) and the monitoring path through Pro tools.

This I am guessing is either a driver or hardware problem in the Eleven Rack that some users have reported here before.

About all you can try to do is reisntall the driver. Maybe try a memory reset in the Eleven Rack (will erase all rigs). I'm not sure I've ever seen anybody here post a confirmed fix for this problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2015, 04:02 PM
mikefont mikefont is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 691
Default Re: Quick question for 11R with PT11

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
You do have two audio sources.. the internal monitoring path in the Eleven Rack (that works in stand-alone mode and that Pro Tools normally disables) and the monitoring path through Pro tools.

This I am guessing is either a driver or hardware problem in the Eleven Rack that some users have reported here before.

About all you can try to do is reisntall the driver. Maybe try a memory reset in the Eleven Rack (will erase all rigs). I'm not sure I've ever seen anybody here post a confirmed fix for this problem.
Well, the 11R is the only audio source connected to the computer. I guess I could try uninstalling/re-installing any 11R drivers to see if that corrects the problem.

I thought it was something simple that I was overlooking as it's like what you alluded to, that Pro Tools is not disabling the audio from the 11R.


Thanks for the reply Darryl!

.
__________________
Lenovo IdeaCentre K430 Windows 7 Pro SP1 64bit PC with 3rd generation 3.4 GB Intel Core i7-3770, 32GB DDR3, 2TB HDD, NVIDIA GeForce GT620 running Pro Tools 11.3.1 and PT 10.3.9 and the ELEVEN RACK!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2015, 04:05 PM
mikefont mikefont is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 691
Default Re: Quick question for 11R with PT11

I DID notice though that when I play the session, the audio from the 11R DOES shut off during playback...so it is not on full time....

.
__________________
Lenovo IdeaCentre K430 Windows 7 Pro SP1 64bit PC with 3rd generation 3.4 GB Intel Core i7-3770, 32GB DDR3, 2TB HDD, NVIDIA GeForce GT620 running Pro Tools 11.3.1 and PT 10.3.9 and the ELEVEN RACK!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2015, 04:24 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,672
Default Re: Quick question for 11R with PT11

You mean this problem?

Eleven Rack - Input Always Active/Doubling in Pro Tools
https://www.youtube.com/watch?v=TbRnyt6PVjc

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ws/153859-3779
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2015, 04:26 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Quick question for 11R with PT11

Pity nobody every made a video or posted about it here before

I think somebody else was asking about this here recently.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-06-2015, 04:27 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,672
Default Re: Quick question for 11R with PT11

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Pity nobody every made a video or posted about it here before
Lol
Reply With Quote
  #8  
Old 03-06-2015, 05:26 PM
mikefont mikefont is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Texas
Posts: 691
Default Re: Quick question for 11R with PT11

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
You mean this problem?

Eleven Rack - Input Always Active/Doubling in Pro Tools
https://www.youtube.com/watch?v=TbRnyt6PVjc

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ws/153859-3779

THAT IS EXACTLY WHAT'S HAPPENING! I TOTALLY forgot to mention the guitar doubling and getting that "phasey" sound when I had a track armed.

You are the MAN Benoni!!! I shoulda known to check out your videos...thanks a ton bro!
__________________
Lenovo IdeaCentre K430 Windows 7 Pro SP1 64bit PC with 3rd generation 3.4 GB Intel Core i7-3770, 32GB DDR3, 2TB HDD, NVIDIA GeForce GT620 running Pro Tools 11.3.1 and PT 10.3.9 and the ELEVEN RACK!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT11 Quick Bounce Issue Dot Pro Tools 11 7 01-08-2014 10:03 PM
Quick Question - OS 10.7.5 & PT11 grovephil Pro Tools 11 15 09-30-2013 07:43 AM
quick question - Mbox Mini question - i forget JRup 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-18-2009 03:55 PM
quick question needs quick answer SublimeAndy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-27-2005 10:44 AM
Quick quick quick DSP farm card Question Mr335 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-06-2002 08:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com