Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-18-2015, 06:54 PM
elvolutionstudios elvolutionstudios is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: U.S.
Posts: 89
Default Should I get 1 HD I/O

Hello I am building a pro tools system that needs 4 interfaces, aI already have 3 192 iOS, but i have enough money left over to get an hd io 16x16. Do you think its worth the extra monet or should I just get another cheap 192. Thanks Much
Reply With Quote
  #2  
Old 04-18-2015, 07:00 PM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Re: Should I get 1 HD I/O

Used AVID 16X16 can be had on the used market for ~$2K. Many in new shape and unregistered (check ALTO music). Well worth it.
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT2019.x Orion Studio 2017, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2015, 08:56 PM
elvolutionstudios elvolutionstudios is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: U.S.
Posts: 89
Default Re: Should I get 1 HD I/O

thanks for the response
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2015, 10:44 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,868
Default Re: Should I get 1 HD I/O

The new Avid-branded purple HD interface has much better converters so it would be a good idea to grab one. But with that said, the old bluey 192 interface isn't bad either. The new one is future-proof so that's the big point here.

I would be tempted to buy cheaper old box for interface and spend that money for a nice pair of preamps or mics.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-19-2015, 12:18 PM
elvolutionstudios elvolutionstudios is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: U.S.
Posts: 89
Default Re: Should I get 1 HD I/O

thanks for the response, I'm leaning towards getting the 16x16 black one. i found one for 1500
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2015, 03:00 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,805
Default Re: Should I get 1 HD I/O

Quote:
Originally Posted by elvolutionstudios View Post
thanks for the response, I'm leaning towards getting the 16x16 black one. i found one for 1500
that's a great price for an 8x8x8. That's an amazing price for a 16x16 analog
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 04-21-2015, 11:04 PM
elvolutionstudios elvolutionstudios is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: U.S.
Posts: 89
Default Re: Should I get 1 HD I/O

I can't wait to get it in the rack!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com