Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-09-2020, 12:51 AM
Nilreb Nilreb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Video issues with 12.4

I am trying to work on a scoring project and I have a video I have converted from mp4 to mov and imported into a new session, but it will not play in the video window in PT 12.4. The playhead moves but the image remains still throughout. Any ideas on how to make it play?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-09-2020, 02:56 AM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 619
Default Re: Video issues with 12.4

PT has never played well with h264 codecs. You would be better off converting the mp4 to DNxHD36. This is a native codec in PT and has none of the inaccurate running that often occurs with h264. MPEG Streamclip can be downloaded for free. Though an old programme it works well. The files are much larger though.
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 - 3 x Internal WD Blacks - PT 2018.3 - Digi 002R - Original Mackie HUI - JBL Monitoring.
Dell XPS 8700 i7-4790 - 24gb RAM - Windows 10 - Nvidia GTX 1060 6GB with Studio driver 442.92- Internal WD Black, Samsung 860, and MSATA card - Davinci Resolve 16.2.2.011 - Canon HF G40
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2020, 09:41 AM
Nilreb Nilreb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Re: Video issues with 12.4

I did down load that program as I saw a reply to a similar situation, but I do not see the option to convert to that codec within StreamClip.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2020, 09:53 AM
Nilreb Nilreb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Re: Video issues with 12.4

I am brand new to video within PT so forgive the newby queries- when I relaunched PT I got these messages: 'Unable to create index for editor slide files. To create the index launch the editor once from an account with administrator privileges.' and 'Media will be unavailable in the media directory:....'
Reply With Quote
  #5  
Old 05-09-2020, 01:03 PM
Nilreb Nilreb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Re: Video issues with 12.4

I transcoded the movie in MPEG Streamclip to DNxHD36 - no change. I downsized the movie from 2.8 gb to 118 mb in iMovie- no change. The other members of my team are all running PT 12 using the same movie that I created in iMovie with no issues, and it plays perfectly with no issues in Logic (of course). It simply will not play as a movie- it just stays locked on the 1st image and will go to other spots in the movie- it just won't play as a movie and I can find no references anywhere to the error messages I now receive when I start PT even with no project selected
Reply With Quote
  #6  
Old 05-09-2020, 05:22 PM
Nilreb Nilreb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Re: Video issues with 12.4

I was poking around on the Avid site and found the 12.5.2 update which I didn't know existed- installed that and all good!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12.5 video Issues help TeejSound Pro Tools 12 0 04-30-2016 05:16 AM
Any PT9 video issues? tom_lowe Post - Surround - Video 3 12-28-2010 06:25 PM
Video issues with pt9 basslik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-29-2010 06:37 PM
Video Issues relias Post - Surround - Video 1 09-22-2008 01:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com