Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #171  
Old 02-28-2017, 05:27 PM
leftalive leftalive is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 358
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by DetroitT View Post
AirMusic-Posted MINIGrand 1.2.10, Structure 2.0.10 updates last week.

http://cdn.inmusicbrands.com/air/x.1....10_Update.dmg
Those are AU/VST, not AAX.

AIR is NOT going to fix this for us - that would be Avid's job, apparently.

Not sure what's taking so long.
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 6850K
MSI GTX 1080 Armor
32GB Corsair Vengeance DDR4 3200mhz RAM
Samsung 850 Pro 256GB SSD (system drive)
Samsung 850 Pro 1TB SSD (sample drive)
MyDigitalSSD BPX 480GB M.2 (work drive)
2 WD Black 1TB drives (for backup)
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
Reply With Quote
  #172  
Old 02-28-2017, 10:45 PM
strangepumpkin strangepumpkin is online now
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Canada
Posts: 228
Default Re: Pro tools 12 Mini Grand plug-in *Issue* (OS sierria 10.12.2)

Quote:
Originally Posted by clausiii View Post
Yes, this is PITA. Structure not working here for weeks...


AIR have released an update for Structure (not structure free) on their site that fixes this issue.
__________________
Kyle Whittaker
www.strangepumpkin.ca

Mac Pro (2013)
3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5
32 GB Memory
OS X 10.12.6

PT 12.8.1 Vanilla
Reply With Quote
  #173  
Old 02-28-2017, 11:37 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,281
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

http://community.airmusictech.com/ai...10-osx-updates

“For owners of ProTools AAX versions of Structure Free and Mini Grand will be updated shortly and released by AVID at no cost to those with a current support plan/license.”
__________________
PT HD 12.4/11.3.2/10.3.10 - Studio One 3 Pro - Win7 64 Ultimate – Lenovo W520 ThinkPads (427637U & 4282-UN7) & 433830U Docks – Samples & Songs HDDs - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Champ 12 - Rode NT2-A, SM57
Reply With Quote
  #174  
Old 02-28-2017, 11:42 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,281
Default Re: Pro tools 12 Mini Grand plug-in *Issue* (OS sierria 10.12.2)

http://community.airmusictech.com/ai...10-osx-updates

“For owners of ProTools AAX versions of Structure Free and Mini Grand will be updated shortly and released by AVID at no cost to those with a current support plan/license.”
__________________
PT HD 12.4/11.3.2/10.3.10 - Studio One 3 Pro - Win7 64 Ultimate – Lenovo W520 ThinkPads (427637U & 4282-UN7) & 433830U Docks – Samples & Songs HDDs - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Champ 12 - Rode NT2-A, SM57
Reply With Quote
  #175  
Old 03-02-2017, 07:23 AM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,281
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
with a current support plan/license.”
Took a double-take after reading:
http://community.airmusictech.com/ai...10-osx-updates
“For owners of ProTools AAX versions of Structure Free and Mini Grand will be updated shortly and released by AVID at no cost to those with a current support plan/license.”

So I emailed Simon @ AIR Music Tech/inMusic Brands:
Hi Simon
Pro Tools has both a Support Plan and an Update Plan.
Those on a current Update Plan get the latest version of Pro Tools.
That’s why I was surprised to read: http://community.airmusictech.com/ai...10-osx-updates “For owners of ProTools AAX versions of Structure Free and Mini Grand will be updated shortly and released by AVID at no cost to those with a current support plan/license.”
Just wanted to clarify – should the above have read: “For owners of ProTools AAX versions of Structure Free and Mini Grand will be updated shortly and released by AVID at no cost to those with a current update plan/license.”
Regards


Simon just replied:

Unfortunately we are not sure how they will be doing this.
Perhaps you could reach out to them as an interested user?
This is ultimately up to Avid how they would like to update/distribute the AAX version as they own the rights.
We have provided then with the source files required to build updates for Mini Grand and Structure free but have not heard much since.
Kind Regards Simon Bangs Software Brand & eCommerce Manager inMusic


That’s why I’m asking for a Moderator to please pass this on to Jeffro for clarification:

Do we need a current Update Plan or do we need a current Support Plan to get the upcoming AAX versions of Structure Free and Mini Grand?
__________________
PT HD 12.4/11.3.2/10.3.10 - Studio One 3 Pro - Win7 64 Ultimate – Lenovo W520 ThinkPads (427637U & 4282-UN7) & 433830U Docks – Samples & Songs HDDs - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Champ 12 - Rode NT2-A, SM57
Reply With Quote
  #176  
Old 03-02-2017, 08:33 PM
mjpatey mjpatey is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Maryland
Posts: 15
Default Built-in instruments not sustaining

Hi, all-

This is my first time trying out virtual instruments in Pro Tools... when I use third-party instruments (Pianoteq, for example) and certain PT freebies (like Xpand), everything works fine. With certain instruments that come with PT 12 (so far tested Mini Grand and Structure), each note cuts off after a few milliseconds, regardless of how long I hold down the note/chord on my keyboard.

The same issue happens if I use the virtual instrument's built-in UI (like Mini Grand's keyboard)... so it doesn't seem to be an issue with my external controller. In any case, here's that info... I'm using a generic USB MIDI interface, with my ancient Kurzweil K2000 as the controller.

The system I'm on at the moment is #3 in my signature, the Macbook Pro.

Thanks in advance for any light you can shed!

-Mark
__________________
(1) - Pro Tools HD 12 on a Mac Pro "trashcan" (late 2013 12-core Xeon), 64GB RAM, 1TB SSD, Mac OS Sierra, Avid MTRX I/O
(2) - Pro Tools 12 (non-HD) on a Mac Pro tower (early 2009 dual quad-core Xeon), 24GB RAM, 1TB HD, OSX 10.10 Yosemite, UA Apollo Quad (original Firewire version)
(3) - Pro Tools 12 (non-HD) on a 2.2GHz Macbook Pro (mid-2015), 16GB RAM, 256GB SSD, Mac OS Sierra, UA Apollo Twin Duo
Reply With Quote
  #177  
Old 03-03-2017, 12:30 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is online now
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,714
Default Re: Built-in instruments not sustaining

This is a known bug. AiR (they make these VIs) made an update already but Avid must release them for Pro Tools.
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 8GB RAM
ProTools 12.8.1
MacOS 10.12.3
MOTU 4pre
MOTU 8pre USB
Axiom Pro 25
Reply With Quote
  #178  
Old 03-20-2017, 12:17 PM
Big Mother Big Mother is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Seattle
Posts: 36
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

Still no word on this??
__________________
12.7.1.733 / Mac Mini (Late 2012) 2.3ghz Quad Core i7, 16gb, SSD / OS X 10.12.3 / UA Apollo
Reply With Quote
  #179  
Old 03-20-2017, 12:35 PM
strangepumpkin strangepumpkin is online now
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Canada
Posts: 228
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

The word is, AVID are taking their time releasing the update. AIR has already released updates for Structure (not Structure free) and mini grand (for VST/ AU only) and have said they have supplied AVID with the files to update the Instrument bundle. But it still has yet to be released. It's been over 30 days since AIR released the updates.
__________________
Kyle Whittaker
www.strangepumpkin.ca

Mac Pro (2013)
3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5
32 GB Memory
OS X 10.12.6

PT 12.8.1 Vanilla
Reply With Quote
  #180  
Old 03-21-2017, 10:09 PM
chrisatkinsonline chrisatkinsonline is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: dubai
Posts: 13
Default Re: AIR Mini Grand: no 'long' sound, just short notes

its happening for me still, 12.7.1 and mini grand 1.2.18799

:-( :-( :-(
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quatize make short notes Shasho Pro Tools Software (Mac) 1 07-11-2013 09:13 AM
Where Did Extra Long and Short Delay II Go? Trailerman Pro Tools 10 Discussion 6 01-18-2012 02:57 AM
Mini Grand in PT9 no sound and crashes. eddicuz Virtual Instruments 0 04-04-2011 12:46 PM
1 long session or several short? Andrew814 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-19-2008 03:49 AM
ADC, Short delay or Long dalay?? bobo mark Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-24-2006 07:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com