Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2003, 11:15 AM
Syncman Syncman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit, Mi
Posts: 22
Default Losing Sync with USD, 6.1, OSX

Feeding the USD with LTC Pro Tools will randomly fall out of sync and stop playback. Works fine in os 9 pt 5.1, any ideas? Also noticing extended times to lock to incoming code.

Using G4 850, Plenty o' Ram, OSx.2.8
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2003, 11:32 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,787
Default Re: Losing Sync with USD, 6.1, OSX

What is your Minimum Sync Delay set to in Peripherals>Syncronization? Try increasing it.

Also, if you're recording, make sure to limit Open Ended Record in Setups>Preferences>Operation. Specify a value of minutes rather than "use all available."

-Jordan
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2003, 11:41 AM
Syncman Syncman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit, Mi
Posts: 22
Default Re: Losing Sync with USD, 6.1, OSX

Update,

Actually sync is fine when using the deck as the transport master. If machine control is used in PT is when it falls apart. So, I guess this is a machine control issue.

Update again: Using the Gport for control, looks as though it's not supported, anyone using usb-> serial, will that work??
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2003, 03:49 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,787
Default Re: Losing Sync with USD, 6.1, OSX

Yep, Keyspan USA-28x USB to serial is your best bet.

-Jordan
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Losing Internal Sync edit machine Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-14-2010 10:47 AM
losing sync while auditioning in the workspace minister Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 09-24-2006 07:27 PM
M-powered losing TC sync Eric Seaberg Pro Tools M-Powered (Mac) 1 04-19-2006 10:49 PM
PT losing sync... Raven Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-24-2002 05:07 AM
USD losing sync among other things :P babyseal Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-25-2001 01:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com