Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-22-2014, 12:06 PM
Gneal550 Gneal550 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Los Angeles
Posts: 1
Default Pro Tools 11.2.1 Automation Bug?!

Has anyone else had an issue with opening a session and the tracks act as if there is automation on them, but there isn't. I've checked for automation points from the beginning to the end of the session and there are none, but the faders will not move from their original levels. I've opened the session on multiple rigs (all Pro Tools 11.2.1 with HD I/Os) and the problem doesn't go away. There only work around so far is to automate the channels to -0Db which is a huge time waster? Any help??

Last edited by Gneal550; 11-22-2014 at 12:07 PM. Reason: Spelling
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2014, 02:15 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,626
Default Re: Pro Tools 11.2.1 Automation Bug?!

Thanks for sending the session file.

Not a bug... you actually have Volume Breakpoints in most of your tracks.

Change the tracks from Waveform to Volume and look at 3|1|000, 5|1|000, 11|1|000, 107|1|000, etc. Your Lead Vocal tracks have even more extensive volume automation.

You can delete all the breakpoints or change the track's AUTO to Off if you don't want those breakpoints controlling your faders.

Regards,
JC
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac) Oliver M Tips & Tricks 250 11-17-2019 07:08 PM
GRM tools automation bug? D'Animation Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-08-2014 09:21 AM
Pro Tools Version 8 pan automation. sstanley Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-23-2009 11:03 PM
What is the deal with Pro Tools automation??? sethbrand Pro Tools M-Powered (Mac) 4 03-26-2008 07:06 PM
scripting Pro Tools; automation Bermaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 10-01-2004 01:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com