Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2016, 10:27 AM
PhilSchroeder's Avatar
PhilSchroeder PhilSchroeder is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Boston, MA
Posts: 87
Default Tempo Mapping problems in 12.4

Sorry if this appears elsewhere but I don't see it...

I am completely unable to draw tempo changes with the pencil tool as I've always been able to do. The whole system is broken. It doesn't seem to matter which pencil tool selection I use, either.

Can someone check this out and confirm?
__________________
MacPro 2013, 12 core, 48G RAM
OS 10.14.6
Apollo x6 & Twin
Pro Tools 2019.10
Avid Artist Mix (2)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2016, 10:34 AM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 452
Default Re: Tempo Mapping problems in 12.4

Quote:
Originally Posted by PhilSchroeder View Post
Sorry if this appears elsewhere but I don't see it...

I am completely unable to draw tempo changes with the pencil tool as I've always been able to do. The whole system is broken. It doesn't seem to matter which pencil tool selection I use, either.

Can someone check this out and confirm?
I had a session last week which had tempo changes and seemed to work fine...
However,i made a new session in order to experiment with tempo changes and when i was happy i tried to import them in my main session....then i had a crash...i found out that this crash occurred because of a frozen track...when i unfroze it and import tempo from session data all was ok,as it should...
So,check if you have any frozen track...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2016, 10:54 AM
PhilSchroeder's Avatar
PhilSchroeder PhilSchroeder is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Boston, MA
Posts: 87
Default Re: Tempo Mapping problems in 12.4

Nope, not related to frozen tracks but thanks. So if you expand the tempo window and try to draw in tempo changes with the pencil tool, it works for you?
__________________
MacPro 2013, 12 core, 48G RAM
OS 10.14.6
Apollo x6 & Twin
Pro Tools 2019.10
Avid Artist Mix (2)
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2016, 11:53 AM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 452
Default Re: Tempo Mapping problems in 12.4

Quote:
Originally Posted by PhilSchroeder View Post
Nope, not related to frozen tracks but thanks. So if you expand the tempo window and try to draw in tempo changes with the pencil tool, it works for you?
yes it's working properly!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-15-2016, 12:26 PM
Hannibal Lecter's Avatar
Hannibal Lecter Hannibal Lecter is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: East Coast
Posts: 98
Default Re: Tempo Mapping problems in 12.4

Quote:
Originally Posted by PhilSchroeder View Post
Sorry if this appears elsewhere but I don't see it...

I am completely unable to draw tempo changes with the pencil tool as I've always been able to do. The whole system is broken. It doesn't seem to matter which pencil tool selection I use, either.

Can someone check this out and confirm?
works fine here.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-22-2016, 12:57 PM
JakeF JakeF is offline
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Massachusetts
Posts: 5
Default Re: Tempo Mapping problems in 12.4

Any chance you do not have "Conductor" turned on in the transport? I believe that needs to be on to do tempo mapping, right?
Reply With Quote
  #7  
Old 02-22-2016, 01:31 PM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,626
Default Re: Tempo Mapping problems in 12.4

Was the current tempo track created by Beat Detective or by some other automatic process? I had a very finicky tempo track yesterday that had been created by Beat Detective. It didn't want to let me change things with the pencil tool. I forget what I did to get it to cooperate, unfortunately.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2019.6 Ultimate | Omni | macOS Sierra
PT 2019.6 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tempo Mapping??? gabrieljay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-19-2010 05:51 PM
Tempo Mapping KingStudios Pro Tools M-Powered (Mac) 0 06-05-2008 02:50 PM
tempo mapping skwad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-15-2005 08:49 AM
Tempo Mapping stackatrack MIDI 2 01-23-2005 05:15 PM
tempo mapping in PT LE Brave Noise 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-25-2002 03:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com