Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2012, 04:51 PM
stephenthemartyr stephenthemartyr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: usa
Posts: 9
Default First-time protools user,no sound

Hey this is my first protools,have only used reason 6.5,sonar x1 and x2,ableton 8 and I cant seem to get audio.I dont really understand how to route things either.I have watched videos and read the protools 10 help file but no luck.I dropped a stereo instrument track into a blank project.Then I opened the drum plugin 'Boom"as an insert in that track.Under setup/IO I checked and my ua-25 audio interface seems to be routed and connected.My apro500 midi controller also seems to be set up to protools.When I press a midi key the led track indicators light up but I hear no sound.My speakers are plugged in and are on.Can someone please give me a hand?It would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2012, 06:18 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,153
Default Re: First-time protools user,no sound

Try the MiniGrand plugin to test midi. I have also never been able to trigger BOOM from an external controller(not sure it was built to do that).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2012, 06:25 PM
stephenthemartyr stephenthemartyr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: usa
Posts: 9
Default Re: First-time protools user,no sound

really?I know its a drum sequencer right?But it should serve as a drum machine also right?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2012, 03:54 AM
soybalm soybalm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: usa
Posts: 617
Default Re: First-time protools user,no sound

open boom. click on the drum mixer labels. Kick, snare, tom, etc....It does play in a certain octave using a keyboard. The map is C1 to D#2. This would be the lower octave in your keyboard. On a 49 key controller, you need to put the keyboard down an octave to play all the notes. If it's the first track with midi, it will play, other wise, select that track and arm it to record. If you saw a content error, you have to locate the boom.big file on your CD or installation file.
__________________
Dave Cournoyer-guitarist-project studio
Mac Mini late 2012, i7, Sierra
16GB PT10.3.10HD PT12.5.2
Apogee Mini-Me firewire.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2012, 02:49 PM
stephenthemartyr stephenthemartyr is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: usa
Posts: 9
Default Re: First-time protools user,no sound

actually my midi keyboard is triggering bbom as I see the track led's light up but there is a static like noise coming out of my monitors and I know the monitors and interface are working fina cause I opened them in reason6,ableton 8 and sonar x2 and they work fine.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1st time pt 10 user 201spotlite Pro Tools 10 15 01-02-2013 05:20 PM
New mac user - long time PC user. Need to install on Mac. SixChurchStreet Pro Tools M-Powered (Mac) 0 04-21-2010 06:54 AM
first time protool user, need experience protools advance wanted debardalo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 10-05-2009 09:49 PM
FIRST TIME USER CAN SOME ONE HELP ME PLEASE KineticRdy4War Pro Tools M-Powered (Win) 1 04-18-2007 10:38 PM
FIRST TIME USER! HELP! enginehere 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-20-2002 02:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com