Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-18-2011, 02:23 PM
ihybg ihybg is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Vancouver
Posts: 9
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Bump... Anyone got any word on this issue?
Cheers,
Jon
Reply With Quote
  #12  
Old 02-18-2011, 03:21 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,262
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Somewhere in this forum DTS said they're working on a new software package. So it's coming. The BIG thing is refreshing the Artist line so that it actually works like Pro Tools. I'm completely tired of the switching in my mind mute/unmute vs. off/on.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-19-2011, 02:58 PM
postprosound postprosound is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 198
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Avid tech support:

Any idea when we'll see this update with the needed features? (preview, a surround panned that works right, all touch all latch...) What will be included?

Might I add, we need better display of the track's auto mode on the chanels. The r, rw stuff just doesn't cut it at all!!!!!!
__________________
We, in post sound, are illusionists, not magicians.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-31-2011, 04:46 PM
airon airon is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Germany
Posts: 548
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

I'm holding back on any artist series purchase and the complete production toolkit 2 update(worthless without key commands to trigger advanced automation commands) until I can control all this stuff with those control surfaces and my own keymap.

Until then, Protools 9 is not worth any investments in money or time and remains a test-update to me, not a production system.

If someone at that company wants to continue to wall off flexiblity behind that kind of a paywall, my money is on other systems. If they relinquish control of keyboard commands and Eucon access to those features, it's worth investing in it. Until then, so long. I don't buy old methods.
__________________
"My ego comes pre-shrunk" - Randy Thom
Reply With Quote
  #15  
Old 04-01-2011, 04:50 PM
anotherchrisperry anotherchrisperry is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto
Posts: 19
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

what about using the automation button on the Euphonix while holding down OPTION on the mac keyboard?

Doesn't that do it?? All tracks jump to the same AUTO type.

I'd still love a TRIM mode button...
Reply With Quote
  #16  
Old 04-12-2011, 06:25 AM
mystic merlin mystic merlin is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 10
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Quote:
Originally Posted by anotherchrisperry View Post
what about using the automation button on the Euphonix while holding down OPTION on the mac keyboard?

Doesn't that do it?? All tracks jump to the same AUTO type.

I'd still love a TRIM mode button...
That's very awkward.
Try going through Latch without touching the fader (and writing automation), virtually impossible with my fingers
Cycling through Automodes to get to the one you want just doesn't cut it for efficent mixing

We need more than that
We need at the very least PREVIEW/ PREVIEW PUNCH / AUTOMATCH / AUTO JOIN / CAPTURE / CAPTURE PUNCH + the auto modes

all the stuff we use everyday for mixing.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-14-2011, 06:14 PM
Giftofsound Giftofsound is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 84
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

+1 as well.

Recently upgraded to 9 and 2.5.6 and my mixing speed / efficiency has been drastically stunted.

Avid please reinstate these BASIC console functionalities immediately!

All automation features available with PT 9 HD, 9 + CPTK should be readily available each with its own button on the MC control..

(Mild off topic: does anyone know how to zoom waveforms within the regions on this new version of EuCon, I used to do this on the MC control via its shift key and the zoom vert jog move, now this actually vertically zooms the track, was wondering if this is still possible another way?)
__________________
Matt R. Sherman
Re-Recording Mixer/Sound Editor
http://www.giftofsound.ca
Reply With Quote
  #18  
Old 05-23-2011, 10:09 AM
noeqplease noeqplease is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA, USA, Planet Earth, Solar System, Milky Way Galaxy
Posts: 168
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Quote:
Originally Posted by mystic merlin View Post
Service support basically told me :
" According to our development team, in Eucon 2.5.6, the user sets were changed to accomodate new users, so some of the functions, including some of the Auto Modes, will not be included in the new PT9 user set. We will be releasing a Pro User set in the new year which will add most of these missing functions as a patch."

To accomodate new users we took out the automation modes!
And now to recover your workflow you must bring us a shrubbery, a nice one with flowers on the side. aaaargh
Well, I used to use this feature ALL THE TIME.
I will go back to 2.5.5 until they come up with a damn "update" that brings back these features.
I HATE WHEN companies think for their userbase, and REMOVE features.
Just great.
__________________
Nick Sevilla
nick@nicksevilla.com
Reply With Quote
  #19  
Old 05-23-2011, 03:19 PM
noeqplease noeqplease is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA, USA, Planet Earth, Solar System, Milky Way Galaxy
Posts: 168
Thumbs down Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Well,

I tried to use EuCon 2.5.5 which has all the cool layout.

IT CRASHES PROTOOLS 9.0.2

Great.

Now I have to reinstall EuCon 2.5.7, and have LESS FUNCTIONALITY.

Now we HAVE to wait until we get the full functionality back.
Awesome.

Very Cool Move on the Part of Avid / Euphonix.

I have been using Pro Tools since 1996, does this make me a newbie, and do I now have to have LESS functions?

Who made THAT genius decision?

I for one am complaining right here for all the world to see.

And will be counting down the time it takes to get the better / full functionality back.

Monday, April 23, 14:19 hrs PST.
__________________
Nick Sevilla
nick@nicksevilla.com
Reply With Quote
  #20  
Old 05-23-2011, 03:21 PM
noeqplease noeqplease is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA, USA, Planet Earth, Solar System, Milky Way Galaxy
Posts: 168
Default Re: Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6

Quote:
Originally Posted by anotherchrisperry View Post
what about using the automation button on the Euphonix while holding down OPTION on the mac keyboard?

Doesn't that do it?? All tracks jump to the same AUTO type.

I'd still love a TRIM mode button...
These USED to be in their own dedicated buttons, for the MC Control's 2 rows of 6 buttons under the touchscreen.

Not Any More.

Epic Fail on the part of Avid, IMO.
__________________
Nick Sevilla
nick@nicksevilla.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automation modes won't change on MC Control v2 on the touch panel and soft buttons filmsound_no Artist Series 6 11-24-2011 01:55 AM
Can't change Automation modes with Control lexaudio Artist Series 7 08-02-2011 01:00 AM
How to program track automation modes noeqplease Artist Series 0 05-23-2011 04:44 PM
change automation modes? Richard Fairbanks ProControl, Control|24, Command|8 2 07-11-2007 05:02 AM
bcf2000 & automation modes?HOW? maltezze 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-29-2006 07:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com