Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-04-2019, 01:29 PM
Kapellmeister Kapellmeister is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: Leipzig/Germany
Posts: 1
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Thank you, Eddie, for letting us participate.

Cubase Pro 10

1. It's been said before, but it is most important - Track Visibility doesn't work.
That means hiding channels on the surface is impossible. This feature would enable VCA Spill automatically! In Cubase this is triggered by a command that "shows all channels associated to selected track".

2. There is no visual feedback from the EQ (curve) and the compressor (gain reduction), in the Pro Tools Control app. I think the integrated Cubase Channel Strip should give some feedback.

3. It would be awesome if Eucon would follow the most recent clicked DAW areas. (Plugin windows, etc.)
Reply With Quote
  #12  
Old 11-06-2019, 04:22 PM
mattrixx mattrixx is online now
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Just remembered another one with Logic ProX.

When configuring a Send Destination with the Control App, only outputs 1 - 7 are available. No option to page through to see more output or buss options. (however, you can do it on the S3 sends config)
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #13  
Old 11-07-2019, 06:28 AM
MNI MNI is offline
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Canada
Posts: 13
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

As I mentioned in a different thread, in Cubase 10 on Mac Using the Artist Mix:

- Solo buttons won't solo the track (or light up when soloing in Cubase)
- Mute buttons won't work on VCA tracks (and won't show as muted when muting in Cubase).

Also, a while ago using the PT | Control app, it would crash when I had too many tracks in my session, causing Eucon to crash, cuasing Cubase to crash.

Hope this helps!
Reply With Quote
  #14  
Old 11-07-2019, 09:19 AM
Funkybot Funkybot is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Hudson County, NJ
Posts: 8
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Using Cubase 10.0.50 and Windows 10, my big one is the track visibility not staying in sync between Cubase and the Artist Mix. Example: I hide several tracks in the Cubase mixer, the Artist Mix continues to show them.

Quote:
Originally Posted by MNI View Post
As I mentioned in a different thread, in Cubase 10 on Mac Using the Artist Mix:

- Solo buttons won't solo the track (or light up when soloing in Cubase)
I'm on Windows, using an Artist Mix and Solo on the Artist Mix = Listen on the Cubase track. Which I'm fine with, since that's what I usually want. Does it just not do anything on Mac?

Quote:
Originally Posted by MNI View Post
- Mute buttons won't work on VCA tracks (and won't show as muted when muting in Cubase).
Same behavior on Windows. Solo works (in that Solo=Listen like stated above).
Reply With Quote
  #15  
Old 11-07-2019, 09:31 AM
MNI MNI is offline
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Canada
Posts: 13
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
Using Cubase 10.0.50 and Windows 10, my big one is the track visibility not staying in sync between Cubase and the Artist Mix. Example: I hide several tracks in the Cubase mixer, the Artist Mix continues to show them.



I'm on Windows, using an Artist Mix and Solo on the Artist Mix = Listen on the Cubase track. Which I'm fine with, since that's what I usually want. Does it just not do anything on Mac?


So on Midi tracks it works as exprected (Solos that tracks I click), on all te rest (Audio, VCA, sampler tracks, Instrument, Output etc) the buttons turns red but nothing is soloed.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-07-2019, 10:35 AM
Funkybot Funkybot is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Hudson County, NJ
Posts: 8
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Quote:
Originally Posted by MNI View Post
So on Midi tracks it works as exprected (Solos that tracks I click), on all te rest (Audio, VCA, sampler tracks, Instrument, Output etc) the buttons turns red but nothing is soloed.
Sounds like it's Mac specific. Works on Windows. At least over here.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-07-2019, 02:53 PM
Big Mother Big Mother is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Seattle
Posts: 44
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

On Mac, seeing Artist Mix solo and mutes working as expected on Audio tracks in Cubase.

-Can confirm Mute button on VCA not functioning as MNI stated above
__________________
PT 2018.12 / Mac Mini (Late 2012) 2.3ghz Quad Core i7 16gb SSD / OS X 10.14.2 / UA Apollo 9.7.0
Reply With Quote
  #18  
Old 11-07-2019, 03:57 PM
J-S-Q J-S-Q is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 212
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
Solo on the Artist Mix = Listen on the Cubase track.
FYI, there is a preference setting within Eucontrol that dictates whether the Solo button will activate 'Listen' or 'Solo' in Cubase.
Reply With Quote
  #19  
Old 11-07-2019, 03:59 PM
J-S-Q J-S-Q is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 212
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Quote:
Originally Posted by Big Mother View Post
On Mac, seeing Artist Mix solo and mutes working as expected on Audio tracks in Cubase.

-Can confirm Mute button on VCA not functioning as MNI stated above
This is also what I see on Windows.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-08-2019, 07:33 AM
J-S-Q J-S-Q is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 212
Default Re: Logic Pro and Cubase/Nuendo top 5 bugs or Feature additions

Another improvement I'd like to see with Cubase/Eucon:

On the channel Input section (that controls Hi Cut/Low Cut/Phase/Gain etc.) when we make changes in the Remote Control Editor, they are not reflected in what we see on the control surface. Please can this be rectified?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C24 w/ Cubase/Nuendo? mike841 ICON & C|24 6 05-13-2018 06:04 PM
Anyone using S6 with Cubase and/or Nuendo ? vudoo Pro Tools | S6 4 09-22-2015 11:26 AM
XMLs (Appsets) for Logic Pro X, Cubase, and Nuendo on Mac now available Kyle Splittgerber Pro Tools | S3 0 05-18-2015 11:37 AM
DIGI 001 ,NUENDO ,CUBASE ,OR LOGIC geechie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 11-04-2002 05:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com