Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2019, 08:48 AM
stub stub is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: U.S.
Posts: 3
Default Bug in firmware 2.0.1

Sorry my first post is a bug report. I look forward to learning more about the 11R and sharing ideas.

This isn't a very serious bug. Most won't notice it. I hit it within 20 minutes after turning my unit on for the first time.

If you go to: User Options/MIDI CC Reference

Here, you can view a list of all the CC numbers for various parameters. However, if you try to scroll past the very last page of CC's (MIDI CC#'s for Rig Input Select, which I think is the 75th page), the 11R will freeze with a blank screen. The only way to restore functionality is to turn off and on again.

I reported this bug to Sweetwater and they were able to verify it. I'm fairly certain Avid won't bother to fix this. But some users might appreciate this warning, and confirmation that it is an actual bug of the firmware.

So when you see "MIDI CC#'s for Rig Input Select" either stop scrolling or be prepared to power off & on.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2019, 07:35 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,192
Default Re: Bug in firmware 2.0.1

Welcome to the forum and thanks for the tip!
I doubt we'll see any firmware updates for the 11R, but it's still a great unit, enjoy.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2019, 09:13 AM
stub stub is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: U.S.
Posts: 3
Default Re: Bug in firmware 2.0.1

Yea, it's an odd little "booby trap".

Hardly anyone will enter that MIDI CC reference, and even fewer will ever scroll past the 75th page, much less on a gig. Pretty harmless.

However, it does lock up the system, so I could imagine a developer wanting to fix it as a point of personal pride. (But it depends on the developer, I guess).

I look forward to reading and posting here.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2019, 10:06 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,662
Default Re: Bug in firmware 2.0.1

Yes, this is a known issue from at least 5 years ago. The posts since then have been archived and I can't find them right now, but Sweetwater made a post about it back in 2015.

https://www.sweetwater.com/sweetcare...c-preset-list/

This won't be fixed. Sorry.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2019, 10:17 AM
stub stub is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: U.S.
Posts: 3
Default Re: Bug in firmware 2.0.1

Ah. That's why I couldn't find it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firmware Updates lost fader pack. Firmware or personality? Oakdale Post ICON & C|24 0 03-23-2013 01:37 AM
firmware ... jeam25 Windows 0 08-04-2011 03:40 PM
Firmware Update HELP. My 003 Rack will not update Firmware. New003RackUser 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 12-17-2007 10:01 AM
Command|8 Firmware 02.01.01 & Firmware Updater 1.4 Avid General Announcements 0 06-08-2004 04:48 PM
002 new firmware? marcoustic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-01-2003 07:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com