Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-11-2007, 06:22 PM
corym corym is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 33
Default adding channels to custom fader groups

Okay, maybe Im a knuckle head, but I can't seem to figure out how to add tracks to my custom fader groups. I can successfully create a group, and I can even name them all nice, but I cant seem to add or subtract channels to the group. The manual says to create custom faders, simply hit the groups button in the custom fader section....select the group...hold apple and push the groups button to put it in edit mode (it should flash at this point...which it does). Then it says proceed by pressing the channel select switch for the source channel that I want to add. Now my question to ya'll is...How the HECK do i bring up the source channels on the console, with out taking it out of custom group edit mode. Oh by the way I am using only the bare bones d-command with no side car full of faders. I only have 8 ;o(




thanks in advance for any help.

-cory
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2007, 01:58 PM
miwokman miwokman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Global
Posts: 27
Default Re: adding channels to custom fader groups

Adding tracks is easy on D-Control. With the Custom switch still lit and Custom Faders displaying your pre-existing Custom Fader group simply press the Edit switch at the top of the Bank Select Matrix. Add new tracks by press their respective Sel switch. To remove tracks, press their lit Sel switch out in the "normal fader" section (not the Sel switch when displayed in the Custom Fader section) or better yet, hold the Set to Default switch and press the Sel switch of the track in the Custom Fader group. When done, press Edit to save the Custom Fader group.

If you're on D-Command, get back into Edit mode by pressing Command and Custom. Same method as above except the Set to Default switch on D-Command is called Default.

Cheers,

Miwokman
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2017, 03:52 PM
Simon Magus Simon Magus is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: ROMA ITALIA
Posts: 139
Default Re: adding channels to custom fader groups

There's a way to add/define channels to a custom fader group if you are using all the faders for custom faders? for example: you have an icon system with 32 channels on the left and zero on the right. You want 32 channels for custom faders banks. No way to assign channels to the custom fader banks because there aren't NORMAL faders from which to choose on the d-control (or d-command). No way to add channels from PRO TOOLS on the computer using mouse and keyboard?
__________________
Simon Magus
audio eng. in Rome, Italy
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2017, 05:38 PM
SBP SBP is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Zealand
Posts: 291
Default Re: adding channels to custom fader groups

Quote:
Originally Posted by Simon Magus View Post
There's a way to add/define channels to a custom fader group if you are using all the faders for custom faders? for example: you have an icon system with 32 channels on the left and zero on the right. You want 32 channels for custom faders banks. No way to assign channels to the custom fader banks because there aren't NORMAL faders from which to choose on the d-control (or d-command). No way to add channels from PRO TOOLS on the computer using mouse and keyboard?
Yep on D control -first select all the tracks you want in the custom fader group (you can do this from the screen with the mouse if you want or on the desk), then clear the custom fader group you want those tracks assigned to [control+ alt+ command +the custom fader group key# -you will be asked to confirm you want to delete the custom fader group (you do)], then press the 'edit' key twice. you will be asked to name the custom fader group -job done.

Hope this helps

Bruno
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any news on adding faders to custom groups more easily? Drew Mazurek ICON & C|24 19 06-08-2012 03:48 PM
volume fader in custom fader mode KimSira ICON & C|24 4 10-15-2008 10:54 PM
Renaming custom groups ?? Redhouse_Janke ICON & C|24 2 12-13-2007 01:42 PM
Custom Groups, Can it be don on an 8 Fader D-Command? laki ICON & C|24 2 07-26-2007 05:53 AM
No Fader Flip In Custom Fader Mode? GlennR01 ICON & C|24 13 05-29-2007 05:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com