Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2016, 11:13 AM
legacygt777 legacygt777 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 96
Default Solo isn't working right

when i solo a track (ie bass), i still hear other instruments. has anyone had this issue? im running pt 10 with an avid mix.

thanks for your help.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2016, 11:58 AM
hooksound hooksound is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: N/A
Posts: 240
Default Re: Solo isn't working right

Do you have any PRE sends on some of the other tracks?
__________________
Pro Tools 10.3.10, Cubase Artist 7.5.40, Allen & Heath Qu-16, Focusrite Scarlett 18i8 2G, Fujitsu Lifebook AH532, Intel Core i7-3612QM, 8 GB RAM, Windows 7 Professional SP1 64 bit
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2016, 03:47 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,671
Default Re: Solo isn't working right

Do you hear the same audio if you solo the track from inside PT without using the Artist Mix?

Also do you have the fader to "pre" or "post" as asked before me? Important!

Let us know what happens.
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2016, 08:57 PM
legacygt777 legacygt777 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 96
Default Re: Solo isn't working right

Quote:
Originally Posted by hooksound View Post
Do you have any PRE sends on some of the other tracks?
i'm not an expert. how do i check if I have any pre sends of the the other tracks?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-11-2016, 08:57 PM
legacygt777 legacygt777 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 96
Default Re: Solo isn't working right

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Do you hear the same audio if you solo the track from inside PT without using the Artist Mix?
yes. thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-2016, 09:23 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,603
Default Re: Solo isn't working right

Perhaps those 'other' tracks are in Solo Safe mode? From the Ref Guide:

Quote:
Solo Safe Mode
Pro Tools lets you solo safe a track. This prevents the track from being muted even if you solo other tracks. This feature is useful for tracks such as Auxiliary Inputs that are being used as a submix of audio tracks, or effects returns, allowing the audio or effects track to remain in a mix even when other tracks are soloed. It is also useful to solo safe MIDI tracks so that their playback is not affected when you solo audio tracks.

To solo safe a track:
  • Command-click (Mac) or Control-click (Windows) the Solo button on the track. This prevents the track from being muted even if you solo other tracks. The Solo button changes to a transparent color in Solo Safe mode.
To return a solo safe track to normal:
  • Command-click (Mac) or Control-click (Windows) the Solo button on the track again
If you still can't get it sorted out, please post (or link to) a screenshot of your Mix window.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-03-2018, 07:49 PM
JBSpring JBSpring is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 6
Default Re: Solo isn't working right

The advice to click CMND + Solo on greyed out solo buttons fixed it for me.
Thanks for the help
much appreciated
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EQ 3 7-band solo feature not working bluesguy76 Pro Tools 12 3 10-16-2017 06:37 AM
Solo Clear not working on S3 jmkeane Pro Tools | S3 3 10-09-2015 07:34 AM
Fast track solo out of the box not working yoplin FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 0 10-10-2014 04:18 PM
Protools 10: mute and solo aren't working. (Solo safe is not on any of the tracks.) charlottewrinch Pro Tools Software (Mac) 2 04-14-2012 05:32 PM
Solo function not working anymore original 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-12-2008 05:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com