Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-19-2009, 08:47 AM
brucewov brucewov is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default Pro tools 8 installation software frozen on start

I have a dell Inspiron 1720 ,Windows Vista Home premium edition, 32 Bit 2.00 GB hard drive, Intell (R) Core (TM) Duo CPU, when i put in the pro tools le intallation CD that came with my new MBOX 2 Mini, it freezes as sooon as the box that says "welcome to pro tools LE installer" I just get a grey box with no text, even if I wait 8 hours, nothing happens, I unplugged all other devises from my computer, I checked to see if I had Windowss Explorer 8, I didn't see it on my computer, I cleaned the disc, I rebooted my computer, I tryed opening it from deck top, other Icons like uninstall respond on the disc. ,please help,,,going POSTAL,,,thinking class action law suite...HELP
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2009, 09:40 AM
brucewov brucewov is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

P.S. it shows I have Internet Explorer 7,,so the problem with 8 is not an issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2009, 09:47 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

Have you tried running the installer as administrator?

Right-click on the installer and select "Run as Administrator".
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2009, 09:56 AM
brucewov brucewov is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

Yes I have,,same frozen grey box
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2009, 10:01 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

OK, we're going to need full specs of the machine to be able to help you further.

Would you please read through the General Troubleshooting post and follow the instructions at the end for posting your computer information using the SiSoft Sandra software?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2009, 10:14 AM
brucewov brucewov is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

I'll do anything, my eyes are going cross and blurry, I can't find the information you are asking me to read
Reply With Quote
  #7  
Old 08-19-2009, 10:37 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

General Troubleshooting post <<click here

Specifically;
Quote:
=====

Note: To enable other users to help you, please include all of your system details when posting an issue to the DUC; Pro Tools hardware, Pro Tools software version, CPU, OS version, Motherboard make/model, chipset, amount of RAM, type of hard drives used, etc.

- Please - Use SiSoftware's Sandra Lite application to generate a full system profile:

www.sisoftware.co.uk

Under SiSoftware Sandra, click on "Download & Buy" to download the free Sandra Lite version or purchase other versions. After installing Sandra, click on the 'Hardware' tab and run the 'Computer Overview', then copy and paste into your post here on the DUC.


=====
(color and emphasis are exactly as they appear in the post)
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #8  
Old 08-19-2009, 02:38 PM
brucewov brucewov is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

Are you Kidding??? I just did it and the software does not allow you to copy,,it will take me a year to copy and past everything on that,,can you narrow it down??
Reply With Quote
  #9  
Old 08-19-2009, 02:45 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: Pro tools 8 installation software frozen on start

Choose "Computer Overview".
At the very bottom of the info window that opens, second icon from the left, "Copy To Clipboard".
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 Software Installation rodproctor1 Pro Tools 10 2 04-18-2012 09:21 AM
Pro Tools Express software - Start Here! Avid Pro Tools Express on Windows 0 03-21-2012 09:11 AM
Pro Tools Express software - Start Here! Avid Pro Tools Express on Mac OS X 0 03-21-2012 09:11 AM
Pro Tools LE Hanging on Start Up with installation of secondary internal HDD plangentmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-10-2010 10:51 AM
PRO-TOOLS DOESN'T START after installation of ADOBE software dmh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 12-08-2008 09:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com