Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2002, 09:54 AM
LATablette LATablette is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 35
Default can\'t open PT since I upgraded to Win XP

I just upgraded to Win xp. Now when I try to open PT, some sort of DAE error flashes on the screen and PT discontinues it's start-up process and shuts down. Can anyone tell me how to fix this? Should I uninstall and reinstall PT? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2002, 09:57 AM
billy2112 billy2112 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Charlotte
Posts: 36
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

Do you have the newest version of PTLE? it's the only one that will work on XP.

If you already do, uninstall and reinstall and try again.
__________________
BC
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2002, 10:11 AM
LATablette LATablette is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 35
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

I have 5.1.1 I was told that it would be fine. But what is the proper way to uninstall PT?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2002, 10:29 AM
jjhuntfox jjhuntfox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Portland,OR,USA
Posts: 969
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

You need the XP version:

http://www.digidesign.com/download/winup.html

http://www.digidesign.com/download/
__________________

Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2002, 10:38 AM
LATablette LATablette is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 35
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

So, I just need to download the 5.3? I don't need to reinstall? Thanks for the advice.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-29-2002, 10:57 AM
sonusman sonusman is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 27
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

Well, we tried running the latest version of LE with a digi001 on a fresh install of XP (with SP1 installed) and the same problem keeps coming up.

To tell you the truth, with the digi001 card installed, the system keeps having very strange problems that go away when we uninstall the software and driver.

The Wave Driver keeps disappearing too. It works fine after installing it, and as long as we don't shut down the computer, all is well. The second we shut down and reboot, the Wave Driver disappears and all the other audio applications we run won't open because of problems accessing the digi001.

This has been VERY frustrating. XP has worked well enough without PT LE 5.3 installed but the second it is installed and/or the wave driver, all hell breaks loose. For now, we have uninstalled it and just stuck with Nuendo and Sonar with the Delta 1010 card. Nobody has been able to explain why these problems persist.

I am a little down on digidesign products right now... [img]images/icons/frown.gif[/img] I avoided them for years, and while it wasn't my choice to purchase their products, I decided to give them a chance. Now I get the headaches and there doesn't seem to be any aspirin around!
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2002, 11:03 AM
bjoneill74 bjoneill74 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 296
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

That's very strange. I have Windows XP Pro and PTLE 5.3.1 runs very well. Did you do the Windows XP upgrade install or the fresh install? I never do OS upgrades. My experience has been that the clean installs are much more reliable.

Especially going from the dos/9x kernel to the NT kernel.

Windows XP has been very stable for me.

Brian
__________________
Brian

http://www.ephemeralsun.com
Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2002, 12:16 PM
Bastiaan Bastiaan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nederland
Posts: 6,914
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

during the install of ptle and probably the wave-drivers too, you will have to disable driver signing. Read the readme-file incuded with the downoad very very careful...

After reading the instructions and downloading the installer i installed ptle 5.3.1 in under 5 minutes.....and everything went wel...
__________________
What's that?
- That's the machine that goes "pling".


Bastiaan
Reply With Quote
  #9  
Old 10-30-2002, 04:56 PM
Rhett Redelings Rhett Redelings is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: San Rafael, California, USA
Posts: 88
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

I read in the technical stuff on the Digi site that the wave driver doesn't exist in the new XP version of PTle as it's been integrated into the architecture (?) somehow?

I'm assuming that the PTle 5.3.1 download zip also includes all the Digi001 drivers.

Can anyone confirm or deny?

Thanks,
Rhett
__________________
R-Three -
http://r-three.com
Reply With Quote
  #10  
Old 10-30-2002, 07:05 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: can\'t open PT since I upgraded to Win XP

Quote:
Originally posted by Rhett Redelings:
I'm assuming that the PTle 5.3.1 download zip also includes all the Digi001 drivers.

Can anyone confirm or deny?

Thanks,
Rhett
<font size="2" face="Verdana, Arial">Hi Rhett-
Not when I downloaded it.
I had to D/L the wave driver separately.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
song will not open, could not complete the open session commandbecause...while transl SNAPPER Pro Tools 9 6 02-11-2017 12:32 PM
PT 9.0.5 with Lion - unable to open other MIDI apps open as standalone Rebel macOS 29 05-22-2012 11:49 AM
Upgraded From Mbox 1 to 003-Protools will not open downtown 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-01-2007 11:45 AM
upgraded to 7.3 PT wont open. .screen shows program error musicmixer04 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 03-25-2007 09:07 AM
Upgraded to 7.3.1 - now PTLE won't open Bixby 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-16-2007 11:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com