Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2017, 08:08 AM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 432
Default 2 S3's: Yeah I know

I know that it has been explained that there are too many issues with cascading 2 S3's (in a master/slave relationship), to build a 33 fader setup (the 33rd being the dock). What I don't understand is WHY!

Cascade technology is over 20 years old! You can link DA7's, 02R-96's, DM2K's, DMX R-100's and that's back in the 90's and early 2000's! The ARTIST SERIES, which is your "bottom of the line" controllers have the same tech out to 36 faders (1 Control + 4 Mix units).

So WHY is it so difficult to apply that same technology, that already works with a single S3 + Artist Series (Transport), to 2 S3's?

Another thing I've been thinking about, since we can't have cascade tech on the 2 hardware units, is WHAT ABOUT VIRTUAL FADERS? The Roland VS series (VS880, VS1680, VS1880 & VS2480) have offered virtual tracks since the 90's. Couldn't Avid offer a version of that for the additional faders with a simple bank button?

I'm not talking about the bank scroll, I'm talking about a "Bank File." If we're on Bank "A" we're scrolling on Faders 1 - 16 up and down the mixer. But if we're on Bank "B," we're scrolling on Faders 17 - 32! Problem solved. You've still got your small footprint of a 16 fader Space with 32 (or more faders, since you're essentially just using a patch bay concept to activate which grid the hardware controls. So, why not 48 faders with a "C" Bank?) faders.

The biggest advantage there is that you're now not limited to 16 fader layouts! You could make a 24 fader layout with a simple toggling between banks. People doing pop records might not see a need for layouts exceeding 24 faders. But people doing film score work will definitely understand this need!

I'm not trying to star any fights or anything. I just don't get what is so difficult about solving this issue, since you guys already solved it in the cheap stuff. You're not "reinventing the wheel!" You're just "adding a trailer hitch!"
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2017, 08:08 AM
octatonic octatonic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: UK
Posts: 224
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

To get you to buy an S6.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2017, 01:30 PM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 432
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

Quote:
Originally Posted by James Richmond View Post
To get you to buy an S6.
Well, you've got a point there. But, as anybody shopping for S3s is, clearly NOT in the same pricing strata of those purchasing an S6, maybe some consideration to those actually trying to purchase an S3 could be given.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2017, 01:51 PM
octatonic octatonic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: UK
Posts: 224
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

...

Last edited by octatonic; 10-02-2017 at 12:42 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-02-2017, 12:41 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,051
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

As I have said elsewhere, we would love to sell 2 x S3's but the work involved is substantial. Comparing it to other cascades is not really fair. If/when we do this it has to be reliable.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2017, 04:36 PM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 432
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
As I have said elsewhere, we would love to sell 2 x S3's but the work involved is substantial. Comparing it to other cascades is not really fair. If/when we do this it has to be reliable.
That is my question! A comparison to EUCON CASCADE (Artist Series) seems fair to me. What is so different?

Last edited by KeyplayerG; 10-10-2017 at 07:48 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-05-2017, 01:06 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,051
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

Quite a few things...from an extra row of knobs to vca spill
Reply With Quote
  #8  
Old 10-05-2017, 08:26 AM
Macsearcher Macsearcher is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Posts: 190
Default Re: 2 S3's: Yeah I know

Quote:
Originally Posted by KeyplayerG View Post
That is my question! A comparison to EUCON CASCADE (Artist Series) see.s fair to me. What is so different?
I've owned both and I can safely say that the S3 is in an entirely different class than the Artist Mix.
It's lightning fast and reliable. There's still some things that would make it better but it seems to me that most of these things can be addressed in firmware and software updates and are more related to Eucon than the actual hardware.
The Artist mix sat mostly unused for the most part as I felt there was too much menu diving involved.
I have a hotkey assigned on my mac to launch my screensaver and I now spend most of my time mixing from the S3. Love it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yeah yeah...PROBABLY a dumb question... JoyMODE101 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 06-13-2007 05:42 PM
Yeah! girlwithgear 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-22-2005 08:06 PM
F****** yeah Max/Msp available for XP seromaz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-21-2003 04:34 PM
AAC and QT6, and oh yeah... Morningstar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 07-23-2002 09:54 AM
Yeah Yeah Preamp again!!! Mook 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-15-2002 04:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com