Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2018, 01:58 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Dealing with transients

Hi there.

What's your favorite plugin? I haven't purchased a transient designer/shaper/mangler yet, but now is the time. Tips and thoughts on the subject appreciated.

Thank you.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2018, 03:50 AM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,209
Default Re: Dealing with transients

I still use Audio Assault Transient, the one that used to be free and they replaced for a pro version a while ago. I also have DrumXchanger from Plugin Alliance.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2018, 05:19 AM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is online now
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 697
Default Re: Dealing with transients

Izotope's Trash. Semi clunky UI but a lot deeper than appears.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2018, 07:11 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,916
Default Re: Dealing with transients

I have SPL’s transient designer (used to have the hardware) and Sonnox’s TransMod. Generally favour TransMod. (Or I’ll just use an expander/gate with an eq to build my own which is what they are anyway; in which case it is FabFilter)
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2018, 05:33 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Dealing with transients

Thanks, guys. I prefer to use AAX-DSP plugins, but that's not a "must".

I'm working more and more in the "dance pop" genre, so I'm searching for that extra "bite". And no; I can't quite get what I want from McDSP
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2018, 11:12 AM
Andre Knecht Andre Knecht is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,187
Default Dealing with transients

Hi Stig,

The Sonnox Envolution is my favorite transient processor out there. Its features and sonics are stellar, and it also is available as a AAX-DSP plug-in. Check out a demo, I suspect you’ll like it.

IHTH.
__________________
Andre Knecht

We’ll fix it in the shrink-wrap. (Frank Zappa)

.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-11-2018, 01:55 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,916
Default Re: Dealing with transients

TransMod and SPL Transient Designer Plus are both HDX-DSP (TransMod you need to get the HDX version)
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #8  
Old 03-11-2018, 04:55 PM
amagras amagras is online now
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,209
Default Re: Dealing with transients

Waves Trans-X is multiband, that sounds useful.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #9  
Old 03-11-2018, 05:40 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Re: Dealing with transients

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
TransMod and SPL Transient Designer Plus are both HDX-DSP (TransMod you need to get the HDX version)

Transmod was the first Transient Designer I owned

But I gave it up for SPL Transient Designer Plus and the SPL is AAXDSP

The Sonnox version is the only plugin that I didn’t upgrade to HDX. I have the EQ, Inflator, Limiter and the TransMod.

TransMod is probably cleaner and more transparent , but I get quicker results with SPL, and it’s got a Mix knob on it too.
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-11-2018, 07:39 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,243
Default Re: Dealing with transients

Stiggy,

What makes you feel the need to incorporate a transient designer into your workflow? What about using a compressor?

Asking as someone who has owned a hardware TD-4 and many compressors.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tab to transients bug! smilerecord Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-26-2009 09:56 AM
003- Monitoring and Transients richardp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-14-2008 06:20 PM
Tab to Transients BrownMan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-08-2008 07:13 PM
Have question about tab to Transients Parisstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-26-2007 08:48 PM
Tab to transients Stig Eliassen Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-25-2006 08:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com