Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-07-2010, 07:43 AM
kinghand kinghand is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 216
Default I want to know something about HD native mixer

Is the mixer for HD native still using the 48 bit fixed point mixer? Or the 32 bit float point mixer just as Protools LE?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2010, 07:47 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: I want to know something about HD native mixer

Quote:
what about the mixer...it is a 32bit/64 bit mixer vs 48 bit fixed....doe it sound the same?
HD Native uses a 64 bit floating point mixer with 32 bit floating point processing. Whether this sounds better than 48 bit fixed is a subject of debate as doing math in fixed v. floating has pros and cons on both sides.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2010, 09:55 AM
kinghand kinghand is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 216
Default Re: I want to know something about HD native mixer

Well, I think float point makes sound loss of dynamic, such as Nuendo things. I don't trust float point processing for audio.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2010, 10:14 AM
kinghand kinghand is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 216
Default Re: I want to know something about HD native mixer

And, without HEAT! Well an HD without HEAT is incredible.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2010, 10:16 AM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: I want to know something about HD native mixer

Quote:
Originally Posted by kinghand View Post
Well, I think float point makes sound loss of dynamic, such as Nuendo things. I don't trust float point processing for audio.
Well... I can't say I've had any problems with floating point, considering I've been working steadily on it for the past 3 years.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2010, 10:45 AM
ejsongs ejsongs is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: los angeles
Posts: 415
Default Re: I want to know something about HD native mixer

i would like to know specifically is the mixer the same as ptle and if not what are the differences?

thank you,

ej
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2010, 05:49 PM
Tank Tank is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: italy
Posts: 40
Default Re: I want to know something about HD native mixer

I'm curious too to know how is the mixer on PTHD9 and what will be the future of TDM plugins. They are fixed...
Reply With Quote
  #8  
Old 03-06-2011, 11:38 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,079
Default

I did extensive listening tests on mixes that I had moved from PTLE8 to PTHD8 and back again, and I couldn't tell the difference. This was listening with a Dangerous D-Box, Barefoots, and Grado headphones. Fixed vs. floating is a non-issue for me.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ditherer mixer with HD Native? sws2h Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 08-17-2012 02:33 PM
Stereo Dither Mixer for HD Native System sws2h macOS 1 07-25-2012 08:17 AM
So this mean HD Native always had a 64-bit mixer? khoop2112 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 16 10-25-2011 07:22 PM
PT 9 Native mixer resolution? nikki-k Pro Tools 9 2 11-15-2010 07:44 AM
HD Native '64bit Mixer Resolution'? Matt_G Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 21 10-12-2010 06:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com