Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-18-2010, 07:45 AM
bad jitter bad jitter is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Tellus
Posts: 1,364
Default Shortcut to change grid value?

I am changing my grid value from Time Code to Samples and back all the time with mouse. Is there any way to make keyboard shortcut to help with this?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2010, 07:31 AM
Steve@ZooWest Steve@ZooWest is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: North Indianapolis
Posts: 376
Default Re: Shortcut to change grid value?

I tried using Mac Prefs to do it - I can get the shortcut I choose to show up beside "Samples" but doesn't activate it yet...I'll try again later. Love to see people find new and useful shortcuts.

May need to go to an add-on program. Don't think Mac pref shortcuts can access stuff except for menu and sub-menu items.
__________________
Analogies are like sandwiches in that I am not making one right now.

http://www.weddingmusicproject.com/
http://www.weddingmusicproject.com/w...music-samples/
http://stevemillikan.com/

Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2010, 08:01 AM
Syn-g Syn-g is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Pacific Palisades,Ca,USA
Posts: 217
Default Re: Shortcut to change grid value?

I use Quickeys to do this..... works great.
__________________
PTHD6 / C|24 Controller / Euphonix MC Mix Controller / PT v.10.2
Intel MacPro 2.8ghz Quad Xeon / 18gigs ram/ PE6R4 Expansion Chassis w/Core,4 accel,1 process card, 46" & 24" monitors

Syn-g
www.bulletsage.com
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2010, 08:08 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 59
Default Re: Shortcut to change grid value?

...but he has a point. When nudge value has a shortcut (incredibly useful), avid should add one for grid value too
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2010, 09:41 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,359
Default Re: Shortcut to change grid value?

There are shortcuts to change the grid and nudge value up/down, but AFAIK there aren't any shortcuts to change the time format.

Grid Value up/down -> Ctrl-Option-+/-
Nudge Value up/down -> Option-Command-+/-

IHTH
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 03-13-2018, 10:25 PM
ZdonTheRapper ZdonTheRapper is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Texas
Posts: 27
Default Re: Shortcut to change grid value?

Quote:
Originally Posted by Stig Eliassen View Post
There are shortcuts to change the grid and nudge value up/down, but AFAIK there aren't any shortcuts to change the time format.

Grid Value up/down -> Ctrl-Option-+/-
Nudge Value up/down -> Option-Command-+/-

IHTH
In Pro Tools 12 Option Command +/- opens up score editor for me. NVM its numeric plus -
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut: Change grid value to triplet / dotted ? 24bit dither Pro Tools Software (Mac) 2 07-20-2013 11:40 PM
Grid Value shortcut not working ggmusic Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 06-12-2013 06:03 PM
Keyboard shortcut to highlight until next grid the hecksome Pro Tools 10 1 11-08-2012 09:19 AM
Keyboard shortcut triplet grid 24bit dither Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-17-2009 01:54 AM
Shortcut between grid and sample JLEpperson Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-13-2001 11:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com