Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Mac OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2015, 05:11 PM
tubal1123 tubal1123 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: christchurch
Posts: 6
Default Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Hey folks

I've just bought a Fast Track Solo with Pro Tools Express 10.3.4 and error message says its incompatible with MAC OS X Yosemite 10.10.1

What's the best way around this?

Appreciate any help

Thanks
Ed
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2015, 01:14 AM
VRW VRW is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,315
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

PTExpress is not supported and does not work with Mac OS Yosemite anymore.
Please, check out this thread for further informations.
http://duc.avid.com/showthread.php?t=363269

All the best.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2015, 02:05 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,286
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Welcome to the forum.

Yes, PT Express is not supported on Yosemite. So you need to either downgrade your operating system to a compatible one, or upgrade your PT to full version.

Here are the system requirements.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2015, 02:06 PM
tubal1123 tubal1123 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: christchurch
Posts: 6
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Thanks for the responses guys

Just so I'm clear, will the $199 PT11 upgrade work even if I don't have Pro Tools Express installed?

Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2015, 02:09 PM
Michael Zull Michael Zull is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Phoenix
Posts: 249
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Once you purchase the upgrade the full installers will be available in your Avid account, no need for anything to already be installed.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2015, 02:14 PM
tubal1123 tubal1123 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: christchurch
Posts: 6
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Nice one thanks Michael
Reply With Quote
  #7  
Old 01-24-2015, 02:37 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,809
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Quote:
Originally Posted by tubal1123 View Post
Thanks for the responses guys

Just so I'm clear, will the $199 PT11 upgrade work even if I don't have Pro Tools Express installed?

Thanks
Yes. As of PT9 and onward Pro Tools can be used with any compatible 3rd party interface and internal soundcards
via ASIO4ALL (Win) or Core Audio (Mac)

So you don not need to have any old PT version installed to upgrade to PT11 as it is full installers and a New Program

Best Regards
Christopher
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #8  
Old 01-24-2015, 02:47 PM
tubal1123 tubal1123 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: christchurch
Posts: 6
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Cheers Christopher
Looking forward to getting up and running!

Thanks
Ed
Reply With Quote
  #9  
Old 02-13-2015, 06:20 PM
tubal1123 tubal1123 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: christchurch
Posts: 6
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Hey guys

Have just gotten around to installing PT11 with the Fast Track Solo
The fast track is not showing up on i/o options list for recording an audio track, it is showing up on Audio MIDI list but I can't figure out how to get it working to record a track

Any help much appreciated
Thanks
Ed
Reply With Quote
  #10  
Old 02-13-2015, 06:54 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,809
Default Re: Pro Tools Express 10.3.4 + MAC OS X Yosemite 10.10.1

Hey Ed

Go into settings and then i/o and press default on all the options, in out aux etc and both the input and output tabs and see if that helps
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools 9MP + Yosemite (OSX 10.10) ShortWarning Pro Tools 9 9 01-03-2016 04:13 PM
Pro Tools Express - yosemite update Rullekuglemads Pro Tools Software (Mac) 2 01-18-2015 01:07 PM
Pro Tools Express not compatible with Mavericks or Yosemite DigiTechSupt Pro Tools Express on Mac OS X 0 01-13-2015 04:02 PM
Pro Tools Express compatible with Yosemite? Mindfight Pro Tools Software (Mac) 3 01-05-2015 10:23 AM
Pro tools yosemite OS X Johnny Mac Pro Tools 10 11 12-18-2014 07:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com