Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2014, 11:31 AM
mickeyrouse mickeyrouse is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Beaumont, Texas
Posts: 163
Default Uninstall/remove PT II (elastic audio glitch)

Trying to puzzle out the Elastic Audio thing, I filed a support case with PT Support. I was instructed to remove 11.0.2 and install 11.1 using the Programs and Features control panel. It must be be somewhere not on the toolbar or in any menu options. Additionally, I have gone to the "Pro Tools Installation manual". (Pdf). It says "to uninstall, refer to the Installation Manual". Which is what I was reading from, with no additional comment. So, how do I uninstall PT 11.0.2?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2014, 12:05 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Uninstall/remove PT II (elastic audio glitch)

On what computer(come on folks, how is anyone to help when you give no details of your setup) Given that I am a Windows user, to uninstall PT, go to Control Panel(Category view) and select Uninstall a Program. Once the list is populated, find Pro Tools and right-click on it. Select Change. In the next window, check to also remove the HD driver(and prefs), then click Okay. What I have also been doing(with success) here, is find the Pace 64 item and also uninstall that. Then reboot and run the installer(Run as Admin) for the version you want. The first thing it will tell you is something about "Pending install of Pace..." Click Okay and it will start(by reinstalling the PACE driver you removed earlier). In a moment, it will tell you it needs to reboot(tell it Okay). Once it reboots, it should(in a few moments) pop up with the PT installer so you can finish the install(and reboot again).

BTW, if you would, go to your duplicate of this post and select Edit, then scroll down and find the delete button
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2014, 01:03 PM
mickeyrouse mickeyrouse is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Beaumont, Texas
Posts: 163
Default Re: Uninstall/remove PT 11 (elastic audio glitch)

Thanks for taking a look.
Windows
ACPI 64x board
AMD FX 4100 Quad Core processor
3.60 Ghz clock speed
6.00 GB installed memory
64 bit oper. Sys.
Windows 7 Home Premium
WDC WD500SABXX-01WERAI ATA drive, 7200. RPM
WDC WD1003FXEX-00MK2Ao (1Tb SATA), 7200 RPM
ATAP
Universal Audio Apollo Quad interface
UAD 2 drivers
Universal Audio Apollo playback engine
455 G. Disk drive; 372 available
Sonnet Technologies Allegro FW800E TI XIO2213 controller firewire card
Forgive my seeming obtuse nature, but my toolbar across the top gives me "file", "edit", "view","track", "clip","event","audiosuite","options","setup","win dow","marketplace",and "help".
The other choice you desribe does not show up either.
Surely I am looking in the wrong place, but I've been looking all day.
BTW, I spend little time on bulletin boards. I suspected I may have double-posted...but I don't see that either.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-18-2014, 01:10 PM
mickeyrouse mickeyrouse is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Beaumont, Texas
Posts: 163
Default Re: Uninstall/remove PT II (elastic audio glitch)

It just dawned on me- the Windows control panel
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2014, 08:38 AM
SacredSound SacredSound is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Brighton, UK
Posts: 1
Default Re: Elastic audio issues

Hi there,

I was experiencing the same issue and managed to fix it today by applying this fix from the avid website:

http://avid.force.com/pkb/articles/e...kbase&filter=0

Elastic Audio now works fine and I used it earlier today so its worth trying. I kept the original files and moved them to another file just in case it didn't work but it did.

Hope that helps and have a great day...

...J...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-23-2014, 04:12 AM
mickeyrouse mickeyrouse is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Beaumont, Texas
Posts: 163
Default Re: Uninstall/remove PT II (elastic audio glitch)

Thanks for taking a look. Pro Tools Support gave a detailed response which did the trick. I have posted their detailed response under another thread, which I suspect is similar if not the same solution.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I uninstall/remove the drivers for my 002? wdjudd Pro Tools 10 3 07-16-2013 10:39 PM
Bizarre Elastic Audio Glitch Muzoid Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-07-2008 02:53 PM
unwanted plugins: remove but not uninstall? gravityspull 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 12-11-2005 08:46 PM
does uninstall remove everything it should? samrisio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-25-2005 08:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com