Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2008, 08:33 AM
ThomasPMusic ThomasPMusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 189
Default TrooTrace

Does anyone know where I can download the latest installer for TOONTRACE?
When I try to use that plugin in any rack, I get a yellow "!" thru all other plugins in the session that can only be made to go away by powering down the whole system. We are on 2.7.1, what should the toon version be to play nice with that venue version?
I'd love to have that be working again!

Thanks much.
TP
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2008, 09:44 AM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: ToonTrace

Hi,

I'm guessing this refers to TrooTrace, the analysis plug-in. If so, there's only one version of the plug-in available, and it's compatible with all versions of VENUE D-Show software. It was included in the VENUEPack 2.0 and 3.0 bundles, so you can re-install from the bundle CD, which was shipped with the console. If the CD isn't available you can download a copy of it here.

Before doing that though, check to see what the exact error message is. To do this, put the mouse over the yellow "!" indicator and look in the bottom left corner of the screen for the error message. Report back here and we'll try to help.

Sheldon
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2008, 10:49 AM
Scott Fahy Scott Fahy is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Maple Grove, MN
Posts: 400
Default Re: ToonTrace

Sheldon,
I believe he is talking about TOON Trace, it allows you to watch cartoons on the D Show when your mixing a 7 hour seminar and trying not to fall asleep.

Scott
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2008, 07:22 PM
ThomasPMusic ThomasPMusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 189
Default Re: ToonTrace

Sorry for the confusion on the name. I was looking for TrooTrace:) I have followed teh link above and it took me to the plugin page. The company's website seems to be down. Do we have the first plug-in on VENUE to become "TC-tools"? Meaning end-of-life'd as we all start really relying on it... I was using it until It started misbehaving. BTW, I'll take a link for Toon Trace too:) I have some conferences coming in 09, need something to play with at FOH as speakers ramble on. Better get a privacy filter for the LCD too. Maybe I'll just walk over to our Grand MA and play the hidden "missle command" instead!! Anywho, DIGI care to comment on the status of the trootrace company? Thanks much all!
tp
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2008, 09:23 AM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: ToonTrace

Hi,

The link in my previous post was to the VENUEpack 3.0 page, at the bottom of which is the download for the VENUEpack bundle. This download includes the latest version of TrooTrace.

Unfortunately, Troodon Technologies—the company that developed the TrooTrace Audio Analysis Bundle—has ceased operation and is no longer able to provide updates or support for customers using the plug-in. At Troodon’s request, and in the best interest of VENUE customers, we’ve decided to remove this plug-in from the bundle offering. As of October 1, 2008 all VENUE systems ship with VENUEPack 3.1. This bundle is identical in all ways to the version 3.0 bundle, but without TrooTrace. We're optimistic another plug-in developer will step in to fill the analysis void, but until then...bring on Toon Trace!

Sheldon
Reply With Quote
  #6  
Old 11-24-2008, 05:18 PM
sully1time sully1time is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 19
Default Re: TrooTrace

The Waves Live bundle has a analyzer built in (PAZ) does more then what your after!!

http://www.waves.com/Content.aspx?id=233
Reply With Quote
  #7  
Old 11-25-2008, 02:37 AM
Chris Johnson Chris Johnson is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 145
Default Re: TrooTrace

I'd like to point out that PAZ and TrooTrace are not the same thing, and PAZ does not do everything TrooTrace does.

TrooTrace is like SmaartLive built into the venue (awesome!) wheras PAZ is more akin to broadcast correlation and frequency analysers

Its a shame to hear about TrooTrace - lets petition Smaart to make a TDM plugin version!

Chris
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2009, 02:27 PM
syMPh syMPh is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Perth, WA Australia
Posts: 305
Exclamation Re: TrooTrace

This is a major bummer, i've been trying to find out how i can get a copy of TrooTrace because i use my HD rig for live shows and i think it would have been perfect !... Does anyone know how i might get in contact with Troodon to buy a "old" copy to get me by until a new company brings out analysis tools again ? Does it still work with Pro Tools V7.4.2 on leopard ? Which OS / PT version is most stable with this last release of the plugin ? Anyone want to sell their iLok licence ? cheers
Reply With Quote
  #9  
Old 02-19-2009, 02:40 PM
munozj munozj is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Default Re: TrooTrace

I mentioned it to my EAW rep, he suggested i get the UMX.96, their digital console, saying Smaart is built into it.

go figure...
Reply With Quote
  #10  
Old 03-08-2009, 01:52 AM
CroqueMadame CroqueMadame is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Paris
Posts: 48
Default Re: ToonTrace



Hi there,

Is there a TDM version compatible with Mac OS X?

I downloaded the VENUE 3.0 pack.

The trootrace plug name has a "-xp" extention.

I gave it a try and installed it on the plug-ins folder of an HD 7.4 partition but it did not show up on the next restart.

Since it's discontinued, I would be glad to know where to find a compatible version (I own the trootrace ilok licence).
__________________
Help, this is hopefull
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trootrace setup Roland Clarke VENUE Live Sound Systems 11 10-12-2010 07:43 PM
TrooTrace software booter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-08-2010 12:15 PM
Trootrace lscroggin VENUE Live Sound Systems 3 03-05-2010 11:07 AM
TrooTrace? Iain Graham VENUE Live Sound Systems 4 09-06-2007 07:44 PM
TrooTrace??? When For Intel??? M2E Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-02-2007 12:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com