Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2007, 05:07 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Challenge and Response!?

Slow the cartwheels down a bit ....

I registered the MPToolkit on the DIGI site. There is an activation code on a card here, yet when I launch PT I get this "Challenge Response" dialogue.

There is no opportunity to enter the activation code.

Any suggestions?

Thanx!
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2007, 05:13 PM
wolfskin wolfskin is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago, IL, USA
Posts: 447
Default Re: Challenge and Response!?

MPT should be authorized on your iLok. After you register, you'll likely need to download the auth to your iLok thru their website...
__________________
Windows XP Pro SP3 & Vista Ultimate SP1 / 002R v8.0 w/ MPT2
AMD X2 4800+ Dual Core / 1000 FSB / 4 GB RAM
www.wolfskinrecords.com
www.voodoopilot.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2007, 05:26 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: Challenge and Response!?

So there may be a bit of a "turn around time" with that then? Didn't take this long with the other stuff.

Patience, my boy, patience ....
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2007, 05:35 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: Challenge and Response!?

UPDATE

It keeps asing me to "Insert Registration Card" .... ???

.... but there is no slot for a registration number neither is there one for an activation code ....
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-26-2007, 05:54 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Challenge and Response!?

The registration card that it is referring to are the little tiny sim cards that are possible to insert into the ilok. It sounds like either you do not have the ilok installed or you are trying to use a plugin that you do not have an authorization asset in the ilok for.

Where in the startup process is it prompting for this card? Which plugin?
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2007, 06:57 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,659
Default Re: Challenge and Response!?

Just registered my DV Toolkit 2 today via Ilok, and it was INSTANT. Took all of 3 minutes. Much simpler than the challenge-response method, and if you ever have to re-install, your authorization is already in place.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-27-2007, 01:44 AM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: Challenge and Response!?

Quote:
The registration card that it is referring to are the little tiny sim cards that are possible to insert into the ilok. It sounds like either you do not have the ilok installed or you are trying to use a plugin that you do not have an authorization asset in the ilok for.

Where in the startup process is it prompting for this card? Which plugin?
Let's see now .... BTW, this will be a long one ....

I click on the PT icon, a 4" square screen with the DIGI logo pops up and asks me to either "Authorise" the MPToolkit, or "Quit". I click "Authorise" and the next page gives me the option to either use the "Registration card" or use an "Alternative method". Based on your post, I opt to "use the alternative method" and click "next", since I didn't get the simm cards you described.

The next page asks me to choose between "Internet activation" and "Manual activation". Internet activation has been disabled, so I choose "Manual activation" and click "next".

The next page presents me with the "Challenge/Response" dialogue, and here is were I get totally lost. The upper section of this dialogue asks me to 1) "Copy Challenge", 2) "Save Challenge", 3) Insert Response, while the lower section asks me to "Read Response" .... from where?!

Clicking "Back" takes me to the first page. The "Authorise" button takes me straight to the "Challenge/Response" page again, so I go "Back" and press "Quit", and the same events unfold for the Noise Reduction plug-in. Hybrid asks me to either buy(!?) or quit, Smacl! LE and SouldReplacer each ask for authotisation. I Quit these and PT complets the launch process.

Meanwhile, it's either that I don't understand how the iLok site works, or that they are not consistent over there. I am not always able to view the liscenses which are installed on the iLok. I may be missing something .... but I need to start trying this stuff. I don't remember which, but at least one of the plugs has a fourteen-day linmit. Which is another issue ....

The ads say "plugins included", and in some cases "LE version', but I don't remember seeing anything about "limited time" versions. Hmmmm ....

I need help ....
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #8  
Old 01-27-2007, 04:33 AM
Bender Bender is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Milwaukee, Wisconsin
Posts: 1,146
Default Re: Challenge and Response!?

"Internet activation has been disabled"

If it has been disabled how did you authorise you iLok

You only use the Challenge and responce if you have no iLok

Good Luck
Reply With Quote
  #9  
Old 01-27-2007, 04:59 AM
wolfskin wolfskin is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago, IL, USA
Posts: 447
Default Re: Challenge and Response!?

1. Go to www.iLok.com
2. Log-In
3. Click on 'Manage' tab

Pretty straight-forward... If you don't see your licenses, you should ensure your account settings are up-to-date. If all else is good, contact DIGI to provide your license(s)...
__________________
Windows XP Pro SP3 & Vista Ultimate SP1 / 002R v8.0 w/ MPT2
AMD X2 4800+ Dual Core / 1000 FSB / 4 GB RAM
www.wolfskinrecords.com
www.voodoopilot.com
Reply With Quote
  #10  
Old 01-27-2007, 06:10 AM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,698
Default Re: Challenge and Response!?

Quote:
"Internet activation has been disabled"

If it has been disabled how did you authorise you iLok

You only use the Challenge and responce if you have no iLok

Good Luck


Quote:
1. Go to www.iLok.com
2. Log-In
3. Click on 'Manage' tab

Pretty straight-forward... If you don't see your licenses, you should ensure your account settings are up-to-date. If all else is good, contact DIGI to provide your license(s)...
What's interesting is, that I can see all the transactions pertaining to M-Powered on iLok.com but none for LE. Meanwhile, LE is sitting, smiling happily on the system, and working .... minus the plugs I mentioned, of course.
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 8.?; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MP3 Demo Challenge/Response for PT 6.4 WinXP Karma180 Windows 9 03-25-2014 05:54 PM
Pro Tools M-Powered 8: Challenge / Response? Julien Vachon Pro Tools M-Powered (Mac) 13 02-02-2010 06:33 PM
Challenge/Response GyphtBoy Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-06-2007 03:34 PM
Challenge/Response Structure Blackthorn Virtual Instruments 2 03-12-2007 09:35 PM
Challenge /Response 4times4mil 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-18-2006 08:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com