Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2010, 12:52 AM
fridrikur fridrikur is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 77
Default Update 8.03 causes problems running win7

Hi. Since I bravely installed the update to 8.03 the other day I have had nothing but problems. First of all. I get the error message: 'System error. Errorreport.dll is missing. Reinstall the program'. But I can ignore the message and run pt sessions. Just annoying. Another problem being that the play markers and region markers do not work with certain sessions, and in some sessions there is no midi data shown on the project area (time line). Strange.
Another major problem is that all my 3dparty plugins have stopped working. PT claims that they are not correctly installed or that they have not been registered trought the Ilok, but this is not the case.
All above worked perfectly with Pro Tools 8.0. What can be wrong?
I have not altered anything on my pc. All hardware and settings are the same. No viruses of any sort.
I have tried to reinstall the program a dozen of times, but no luck.
Even uninstalled every digidesign drivers and the creative pack.
Hope some one can help me with this
__________________
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @
2.13GHz
Intel Corporation DQ965GF
Memory: 2GB
ST3250310SV 250GB (SATA300, 3.:233GB (H:)
ST3320620AS 320GB (SATA150, 3.:298GB (C:)
External Harddisk: Lacie D2 Quadra 1 TB firewire 400 (Oxford 11 chipset - using a different firewire card than fw410)
Windows System: Microsoft Windows 7 64 bit ultimate
M-audio Firewire 410 (ADS PYRO PCI 64 bit firewire card with Texas instrument chipset)
(6.0.1_5.10.0.5058)
Pro Tools M-powered 8.03
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2010, 09:51 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,611
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

Please start with the steps in the General Troubleshooting, especially trashing preference and database files. You may want to try a clean uninstall/reinstall as well.

After you've gone through everything in that thread, if you're still having problems, please post a Sandra report and as much specific information as possible about any issues you're still experiencing. For instance, if plug-ins aren't authorizing we need to know the name of the plug-in, the version number you have installed and the name of the authorization on your iLok.

The Help Us Help You thread has more details about what we need to know to assist you further.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2010, 08:05 AM
fridrikur fridrikur is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 77
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

Hello again. Thanks very much for taking the time to respond.
I have tried the suggested things. Trashed the prefs and plugins and everyting, and I have uninstalled PT8.03 a dozen of times. No luck.
I even reinstalled PT 8.00 which prior to the update ran flawlessly.
Now PT 8.00 shows the same error message as 8.03.
Being: errorreport.dll is missing, plz. reinstall the program.
But you asked for the sandra system report and here it is. Please note that the pinnacle firewire card has a Texas instrument chipset (control panel hardware properties shows this in win7) allthough it is not mentioned in the report. Here is the report:
----
SiSoftware Sandra
Computer
Workgroup : WORKGROUP
Host Name : Fridrikur-Pc
User : Fridrikur
Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz
Speed : 2.13GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 2MB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
Computer
Mainboard : Intel DQ965GF
BIOS : Intel Corp. CO96510J.86A.6100.2009.1004.2331 10/04/2009
Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 2GB
Chipset
Model : Intel Q963/Q965 Memory Controller Hub
Front Side Bus Speed : 4x 266MHz (1GHz)
Shared Memory : 8MB
Memory Module(s)
Memory Module : Kingston 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Kingston 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Video System
Video Adapter : Intel(R) Q965/Q963 Express Chipset Family (8 SP, Integrated Graphics)
Graphics Processor
Storage Devices
ST3250310SV (250GB, SATA300, 3.5", NCQ, 8MB Cache) : 233GB (C:) (E:)
ST3320620AS (320GB, SATA150, 3.5", NCQ, 16MB Cache) : 298GB (D:)
ASUS DRW-1612BL (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (F:)
ASUS DVD-E616A3 (ATA100, DVD+-R, CD-R, 198kB Cache) : N/A (G:)
Logical Storage Devices
Reserveret til systemet : 100MB (NTFS)
audio drive (D:) : 298GB (NTFS) @ ST3320620AS (320GB, SATA150, 3.5", NCQ, 16MB Cache)
Hard Disk (C:) : 98GB (NTFS) @ ST3250310SV (250GB, SATA300, 3.5", NCQ, 8MB Cache)
Datadisk (E:) : 135GB (NTFS) @ ST3250310SV (250GB, SATA300, 3.5", NCQ, 8MB Cache)
Optical Drive (F:) : N/A @ ASUS DRW-1612BL (ATA66, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (G:) : N/A @ ASUS DVD-E616A3 (ATA100, DVD+-R, CD-R, 198kB Cache)
Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Intel 82801HO (ICH8DO) LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : Winbond WPCD374L/376I/377I
Audio Device : Intel 82801H (ICH8) HD Audio Controller
Serial Port(s) : 1
Parallel Port(s) : 1
Disk Controller : Intel 82801H (ICH8) 4 port SATA Controller
Disk Controller : Intel 82801H (ICH8) 2 port SATA Controller
Disk Controller : Marvell 6101 SATA2 Controller
USB Controller 1 : Intel 82801H (ICH8) USB UHCI #4
USB Controller 2 : Intel 82801H (ICH8) USB UHCI #5
USB Controller 3 : Intel 82801H (ICH8) USB2 EHCI #2
USB Controller 4 : Intel 82801H (ICH8) USB UHCI #1
USB Controller 5 : Intel 82801H (ICH8) USB UHCI #2
USB Controller 6 : Intel 82801H (ICH8) USB UHCI #3
USB Controller 7 : Intel 82801H (ICH8) USB2 EHCI #1
FireWire/1394 Controller 1 : Pinnacle Systems Studio DV
FireWire/1394 Controller 2 : Intel TSB43AB22 1394a-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus
Printers and Faxes
Printer : Send To Microsoft OneNote 2010 Driver (1200x1200, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Canon Inkjet PIXMA iP5000 (600x600, USB, Colour)
Network Services
Network Adapter : Intel(R) 82566DM Gigabit Network Connection (Ethernet, 100Mbps)
Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line
Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7600
Platform Compliance : x64
Windows Experience Index
Current System : 3.4
__________________
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @
2.13GHz
Intel Corporation DQ965GF
Memory: 2GB
ST3250310SV 250GB (SATA300, 3.:233GB (H:)
ST3320620AS 320GB (SATA150, 3.:298GB (C:)
External Harddisk: Lacie D2 Quadra 1 TB firewire 400 (Oxford 11 chipset - using a different firewire card than fw410)
Windows System: Microsoft Windows 7 64 bit ultimate
M-audio Firewire 410 (ADS PYRO PCI 64 bit firewire card with Texas instrument chipset)
(6.0.1_5.10.0.5058)
Pro Tools M-powered 8.03
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2010, 08:07 AM
fridrikur fridrikur is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 77
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

Further more. I just bought an external Lacie d2 quadra harddisk that I connect trough firewire400, but plz. bare in mind that the Pro Tools error above appeared before I installed the disk to the system, so this should be ignored as a possible error.
__________________
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @
2.13GHz
Intel Corporation DQ965GF
Memory: 2GB
ST3250310SV 250GB (SATA300, 3.:233GB (H:)
ST3320620AS 320GB (SATA150, 3.:298GB (C:)
External Harddisk: Lacie D2 Quadra 1 TB firewire 400 (Oxford 11 chipset - using a different firewire card than fw410)
Windows System: Microsoft Windows 7 64 bit ultimate
M-audio Firewire 410 (ADS PYRO PCI 64 bit firewire card with Texas instrument chipset)
(6.0.1_5.10.0.5058)
Pro Tools M-powered 8.03
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2010, 10:10 PM
Wavelabs Wavelabs is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: On The Moon
Posts: 267
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

Quote:
Originally Posted by fridrikur View Post
I get the error message: 'System error. Errorreport.dll is missing.
Another major problem is that all my 3dparty plugins have stopped working.

This is happening to me too, I know how you feel, and I know its happening to many people I know.
I called Rob Papen company, because my Blue, and Predator seems to not work properly any more.
and many times my Protools freezes completely and I get a very extremely loud
(Zzzzzz) blaring ear piercing sound when frozen.
which forces me to have to do a hard shut down of my system.
Which I hate to do, because hard shut downs shocks the processor and can really burn the CPU out.
and it also corrupts the operating system as well.

I also get errors on VSTi's when trying to use them.
something about DAE then a number error.
I have to click on my Blue or Predator several times in order for it to kick in.
and even then it throws a fit.

I called Rob Papen company so many times about it.
they can't seem to find the problem.


I am hoping that Digidesign fixes the bugs soon.
Because ALL this started happening ever since 8.0.3

I am wondering if Protools is ready for 64-bit. so I can try it out.
instead of this 32-bit crap.



.
__________________
AMD Phenom II X4 940 w/ CoolerMaster V8 Cooler - GigaByte GA-MA790FXT-UD5P - ATI Radeon 6850x2 (x2) - Win7 x64-bit - AMS Venus-T5 with 1-TB x5 Drives
Kingston Hyper-X DDR3-1066 2gig x4 (8gig Ram) - WD SATA VelociRaptor 300 (x4) - XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - Groove Tubes GT-66 & 55 Microphones - BBE 422-A - Aphex 104 C2
Vantec MRK250ST w/ Win7 x64-bit (HotSwaped for ProTools v8.0.4 Unit) - Acer v223w (x2) LCD Screens - Events 20/20 - Avantones - Mackie HR824 - AKG P220 - HS50m's
Reply With Quote
  #6  
Old 02-03-2010, 03:18 AM
fridrikur fridrikur is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 77
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

Hello Wavelabs I'm sorry you have the same problems. Do you get an errorreport.dll is missing, error as well?
__________________
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @
2.13GHz
Intel Corporation DQ965GF
Memory: 2GB
ST3250310SV 250GB (SATA300, 3.:233GB (H:)
ST3320620AS 320GB (SATA150, 3.:298GB (C:)
External Harddisk: Lacie D2 Quadra 1 TB firewire 400 (Oxford 11 chipset - using a different firewire card than fw410)
Windows System: Microsoft Windows 7 64 bit ultimate
M-audio Firewire 410 (ADS PYRO PCI 64 bit firewire card with Texas instrument chipset)
(6.0.1_5.10.0.5058)
Pro Tools M-powered 8.03
Reply With Quote
  #7  
Old 02-03-2010, 04:43 AM
Wavelabs Wavelabs is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: On The Moon
Posts: 267
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

no, just freezes and hard shuts downs and DAE errors
__________________
AMD Phenom II X4 940 w/ CoolerMaster V8 Cooler - GigaByte GA-MA790FXT-UD5P - ATI Radeon 6850x2 (x2) - Win7 x64-bit - AMS Venus-T5 with 1-TB x5 Drives
Kingston Hyper-X DDR3-1066 2gig x4 (8gig Ram) - WD SATA VelociRaptor 300 (x4) - XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - Groove Tubes GT-66 & 55 Microphones - BBE 422-A - Aphex 104 C2
Vantec MRK250ST w/ Win7 x64-bit (HotSwaped for ProTools v8.0.4 Unit) - Acer v223w (x2) LCD Screens - Events 20/20 - Avantones - Mackie HR824 - AKG P220 - HS50m's
Reply With Quote
  #8  
Old 02-03-2010, 05:59 AM
fridrikur fridrikur is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 77
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

I just ordered an Ads Pyro 64bit firewire card. Although my pinnacle firewire card uses a texas instrument chipset, it is better to be safe than sorry. Strange that I am the only on this planet with a 'errorreport.dll is missing' error.
__________________
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @
2.13GHz
Intel Corporation DQ965GF
Memory: 2GB
ST3250310SV 250GB (SATA300, 3.:233GB (H:)
ST3320620AS 320GB (SATA150, 3.:298GB (C:)
External Harddisk: Lacie D2 Quadra 1 TB firewire 400 (Oxford 11 chipset - using a different firewire card than fw410)
Windows System: Microsoft Windows 7 64 bit ultimate
M-audio Firewire 410 (ADS PYRO PCI 64 bit firewire card with Texas instrument chipset)
(6.0.1_5.10.0.5058)
Pro Tools M-powered 8.03
Reply With Quote
  #9  
Old 02-03-2010, 12:03 PM
YoRugMan YoRugMan is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: never too far from a PC
Posts: 807
Default Re: Update 8.03 causes problems running win7

The general consensus at the moment is that if you're in need of making music immediately, and if it's not too much hassle for you, you should go back to using Windows XP with PT 8.0.1cs1 - until 8.0.4 full is released.

There are those that have 8.0.3 working fine in W7 32bit, and a few in 64bit too. But as I said - if you can't afford to waste time trying to get things working, you should do the above.


.
__________________
"Well, of course, their requests for subsidies was not Paraguayan in and of it is as it were the United States government would never have if the president, our president, had not and as far as I know thats the way it will always be. Is that clear?"- Chevy Chase, Spies Like Us.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems Running Pro Tools 11 (Win7 64-bit) FactionsOfArt Windows 21 12-06-2013 09:17 PM
HD9.0.5 win7- carefull with amplitube 3.0.7 update is a BIG no no grendizer Pro Tools TDM Systems (Win) 1 11-17-2011 04:24 AM
Im running PT8 on WIN7(running off of VMWARE) Conolly10 Windows 2 12-11-2010 06:38 PM
PT8 Win7 problems St.BeesJevans 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-15-2009 12:50 PM
When is Avid going to update the Win7 compatibility announment ? adelestevens 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-26-2009 05:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com