Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-06-2018, 05:49 AM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 177
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
I would also look at the Presonus, or the Midas M32. Both are solid live consoles. Not sure how they integrate with PT beyond the IO. I think the Midas offers a HUI mode that makes the right-hand bank of 8 faders work as HUI so they can control faders in your session. Then again, if you are willing to give Studio One a try, Presonus has done very good integration of their console and software Having mixed on both desks live, the Presonus has a handful of minor quirks, but nothing that would prevent me from using or recommending it.
I have to say after reading a bit more on the Midas M32 this is an interesting beast. I notice you have Midas in your signature are you running a M32 by chance. the Midas does in fact have a HUI mode and apparently which allows it to integrate with PT according to Midas. I've looked at a series 3 SL32... maybe when they sort out the DAW control feature..... by which time I will have something else

I notice we have one going locally ex showroom for aus$5500 which is within budget.

anyone have any experience with Yamaha TF series? in particular the TF5
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS High Sierra 10.13.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2018.10, Cubase AI 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————

Last edited by xrekcor; 09-06-2018 at 12:24 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-06-2018, 07:42 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,821
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Yikes!!! 5500 AUD new is a LOT!

I can get one for 4200 AUD brand new demo unit with all warranties etc for you plus maybe 200-300 AUD shipping and insured delivery door to door.

Also we have in my neighbourhood 2 used ones in MINT condition for less than 4000 AUD and both comes with original packaging and all that was included with the purchase. One even has 5 month warranty left.

Let me know if you decide on a M32 and if you need any help sourcing it to you.

PS. Albee has used one of the M32's in the past atleast but might still use it. Just keep in mind it is a Behringer product however you twist and turn the company structure and we all know Behringer is the equivalent of Bayliner boats, easy to get one but almost impossible to get rid off
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #13  
Old 09-06-2018, 12:36 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 177
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Yikes!!! 5500 AUD new is a LOT!

I can get one for 4200 AUD brand new demo unit with all warranties etc for you plus maybe 200-300 AUD shipping and insured delivery door to door.
That is actually marked down from rrp of $8,599.00.....


Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
PS. Albee has used one of the M32's in the past atleast but might still use it. Just keep in mind it is a Behringer product however you twist and turn the company structure and we all know Behringer is the equivalent of Bayliner boats, easy to get one but almost impossible to get rid off
Really I didn’t know they were actually Behringer products..... kinda an instant turn off.... never liked their guitar fx..... or else I may have taken you up on sourcing one. I appreciate your input Southside thanks
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS High Sierra 10.13.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2018.10, Cubase AI 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #14  
Old 09-06-2018, 03:33 PM
685 685 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 253
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Have you looked at the Yamaha TF5? It can do 32tracks via USB right into Protools or other DAWS. Yamaha's Youtube page has a lot of videos about it.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-06-2018, 04:45 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 177
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Quote:
Originally Posted by 685 View Post
Have you looked at the Yamaha TF5? It can do 32tracks via USB right into Protools or other DAWS. Yamaha's Youtube page has a lot of videos about it.
yes I started having a look at the TF5 last night haven't made my mind up about that one yet but does look promising.

are you using one yourself?
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS High Sierra 10.13.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2018.10, Cubase AI 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #16  
Old 09-07-2018, 03:50 AM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 177
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Quote:
Originally Posted by 685 View Post
Have you looked at the Yamaha TF5?
hey 685,

are you using the TF5, this is looking really good with a stack of features helpful for live and recording. and although I could only find hints that unit supports a variety of DAWs..... well actually they name Cubase but also point out "along with the other popular DAWs". I couldn't find any Yamaha youtube channels vids relating to PT. if you are using the TF5 with Pro Tools is everything syncing up ok?

I would say this unit makes the PreSonus StudioLive series 3 SL units look like they're trying to play catch up.

definitely considering the Yamaha TF5 (research a lil more) along with the Allen & Heath QU32 they seem to be the only ones to be able to work with Pro Tools.
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS High Sierra 10.13.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2018.10, Cubase AI 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #17  
Old 09-07-2018, 08:04 AM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 495
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Just looked through the whole TF reference manual and I still don't know if/how it will integrate with PT. My impressions from the manual: Looks like it has more features than the Qu32, the customization abilities look endless(and somewhat daunting due the depth), the work surface is clean and well ordered but at the expense of moving controls to the touch screen rotary encoder paradigm as opposed to the plenty of buttons and knob implementation of the Qu32. It is a bit pricier than the Q here in the States(approx. 300 USD), but if it suits your workflow, and you can figure out the PT implementation, then it looks like a great choice. I've always liked Yamaha's boards, just didn't fit my workflow.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #18  
Old 09-07-2018, 08:44 AM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 177
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

Quote:
Originally Posted by 64GTOBOY View Post
Just looked through the whole TF reference manual and I still don't know if/how it will integrate with PT. My impressions from the manual: Looks like it has more features than the Qu32, the customization abilities look endless(and somewhat daunting due the depth), the work surface is clean and well ordered but at the expense of moving controls to the touch screen rotary encoder paradigm as opposed to the plenty of buttons and knob implementation of the Qu32. It is a bit pricier than the Q here in the States(approx. 300 USD), but if it suits your workflow, and you can figure out the PT implementation, then it looks like a great choice. I've always liked Yamaha's boards, just didn't fit my workflow.
yup doesn't really tell you much there, but going through the online vids you'll find out how, its pretty simple..... no driver needed for Mac.... basically from what I can tell connect TF5 to Mac via USB>turn both on>select TF5 in PT playback engine>on TF5 setup outputs to USB>in PT setup Hui controller in Peripherals dialog to sync the automated faders among other things.... anyways something like that and your away... still in the middle of sussing it.

im leaning more and more to this unit... a lot of handy stuff there that touch and turn feature actually looks pretty cool... touch an element on the touch screen gain, pan, fx elements or what ever and adjust with one knob... focus changes to whatever element you touch..... plus the standard touch screen gestures..

nice amount of AUX sends too....
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS High Sierra 10.13.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2018.10, Cubase AI 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #19  
Old 09-07-2018, 05:08 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 177
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

hey 64GTOBOY,

Check this vid out the bloke goes right over the Yamaha TF3 same as TF5.

https://www.youtube.com/watch?v=G9G9aU4Y0sU
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS High Sierra 10.13.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2018.10, Cubase AI 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #20  
Old 09-07-2018, 11:20 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,114
Default Re: looking for a digital audio desk to run with Pro Tools 2018.7

A few more thoughts:
Midas M32; darn nice mixer. Don't be put off by the Behringer connection. Behringer City(the factory) is so hi-tech, other industries go to China to see how they do it. Those consoles(and the X32 stuff) are all made in a factory that was done from the ground up to put quality in the forefront. I have never seen either M32 or X32 fail(a friend has an X32 Compact that got doused with gallons of water when a tent failed. Apart from a strip of white up the right side of the screen, it still works perfectly after 4-5 years.



The Midas in my rig is the XL48. Its an 8-channel preamp that sounds killer on drums and can interface via analog, optical or AES(on kick and snare, it beat my Vintech and API preamps). For live, the M32/X32 have effects that beat anything in that price bracket.



Re the A&H; any digital mixer that doesn't have LED scribble strips is a "no go" for me.....in the words of Darryl Hall..."I can't go for that"



Haven't tried the new Yamaha mixers, but they look pretty nice
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools & Logic Crash on startup. 003 Desk Core Audio Problems. Joshhh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-29-2010 01:48 PM
A Digital Desk, Machine Control and Pro Tools 6.4 question. Any advice please. Tonetony Post - Surround - Video 0 05-18-2009 10:21 AM
digital desk for 002R FinnJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 09-24-2004 12:29 AM
Digi 001 and yamaha 03 or 02r digital mixing desk reasonabledoubt General Discussion 2 07-01-2001 12:45 AM
Using Digital Desk to Control P-Toolz Faders Steve C 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-16-2000 08:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com