Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-17-2016, 04:56 PM
jpsexton's Avatar
jpsexton jpsexton is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Margate, FL
Posts: 91
Default Focusrite Red 4Pre!

Looks promising!

https://us.focusrite.com/thunderbolt...l&utm_content=
__________________
Intel - Core i7-8700 3.2GHz 6-Core Processor
Asus - Prime Z370-A ATX Motherboard
Asus Thund​erbolt III​ AIC
16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
Patriot - Spark 256GB SSD System Drive
Patriot - Ignite 480GB SSD Work Drive
Hisense 43" 4K Display
UAD Apollo Twin Thunderbolt
OS - Windows 10 Pro

https://soundcloud.com/jpsexton

Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, Just pee on it and walk away.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-2016, 05:34 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 717
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Would be nice if Avid would embrace AVB and/or Dante (preferably both, seems like AVB has lost the battle) for HDX users.
__________________
www.lukehoward.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2016, 05:46 PM
jpsexton's Avatar
jpsexton jpsexton is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Margate, FL
Posts: 91
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
Would be nice if Avid would embrace AVB and/or Dante (preferably both, seems like AVB has lost the battle) for HDX users.
Looks like this may be a bridge for Dante though...
__________________
Intel - Core i7-8700 3.2GHz 6-Core Processor
Asus - Prime Z370-A ATX Motherboard
Asus Thund​erbolt III​ AIC
16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
Patriot - Spark 256GB SSD System Drive
Patriot - Ignite 480GB SSD Work Drive
Hisense 43" 4K Display
UAD Apollo Twin Thunderbolt
OS - Windows 10 Pro

https://soundcloud.com/jpsexton

Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, Just pee on it and walk away.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-17-2016, 05:49 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 717
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Right, the RedNet 5/HD32R are pure Dante to DigiLink bridges – would just be nice to have an Avid-supported solution, particularly when they've embraced AVB elsewhere.
__________________
www.lukehoward.com
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2016, 06:08 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,406
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

It was a shocker to me to see the digilink onboard, that box has a ton of io formats
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-17-2016, 06:22 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,831
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Looks like everyone is running past Avid in interface options nowadays. This interface has it all really. I would love to try one asap since we are making some BIG changes in our main studio to streamline and scale down to the things we need, not what we thought we needed. And after looking at the new interfaces from Focusrite and Apollo we will probaly sell our Avid HDX2 and get new shiny units from 3rd party makers the next few months.
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #7  
Old 03-17-2016, 07:18 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,406
Default Focusrite Red 4Pre!

I am really thinking this could replace the Omni that I want/need/want :)

I was looking for the omni to use as a monitor controller, with a tad bit more io > my only concern is how will it interface with PT (the focusrite)? Will I have to aggregate?

I honestly don't even suppose to know how the omni itself would be seen in PT....would it need to be aggregated or would it be seamlessly seen in PT.
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-17-2016, 07:30 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Looks like everyone is running past Avid in interface options nowadays. This interface has it all really. I would love to try one asap since we are making some BIG changes in our main studio to streamline and scale down to the things we need, not what we thought we needed. And after looking at the new interfaces from Focusrite and Apollo we will probaly sell our Avid HDX2 and get new shiny units from 3rd party makers the next few months.
Avid should think of this years ago, It's time to Avid stop developing what so many manufactures are developing (from the low budget to high end ADDA), I don't know how this is done, but if Avid let almost anyone that want to use the Digilink/minidigilink protocol use it, it give more choices to users.
Avid should keep developing the HDX and HD Native cards + HD Software to give more than 32 i/o option (is what most people want and need from Avid now a days).

Now with the Focusrite Partner, let's see.

AVB? Ok it was cool, why they choose this path instead embrace DANTE that already gave some proofs that it's the "future".

:)
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #9  
Old 03-17-2016, 07:43 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,831
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
I am really thinking this could replace the Omni that I want/need/want :)

I was looking for the omni to use as a monitor controller, with a tad bit more io > my only concern is how will it interface with PT (the focusrite)? Will I have to aggregate?

I honestly don't even suppose to know how the omni itself would be seen in PT....would it need to be aggregated or would it be seamlessly seen in PT.
LOL OMNI and the new interfaces from Focusrite and Apollo and RME etc are lightyears apart. We use the OMNI up until a few months ago as the preamp really really agreed with our Manley Gold mic but since we bought into the Korby Kat 5 with 5 capsules we haven't used the OMNI and I can tell you that the mic pres are "ok" but nothing more and comparing to the new $2500 4PRE is a non starter.

The OMNI is a good interface no doubt but as you can get one for 650-800 USD now i would look at the Clarett series. Tried the Clarett 8PreX as a loaner and I was VERY IMPRESSED! Would have got it right there on the spot if I didn't know the RED4 pre was in the wings and thats the one we are getting from the Focusrite line so we have a few different higher end interfaces to play with when needed.

Seeing it (Clarett 8pre X) cost less than $1200 its really a no brainer if someone is looking for a interface around $1K ish
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #10  
Old 03-17-2016, 10:57 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 717
Default Re: Focusrite Red 4Pre!

Avid should just put an Ethernet port right on the HDX card and support both AVB and Dante.
__________________
www.lukehoward.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WANTED: Focusrite Liquid Channel or 4Pre al-andrew Buy & Sell 0 12-18-2013 03:17 AM
WANTED : Focusrite Liquid 4Pre al-andrew Buy & Sell 0 12-08-2013 12:03 AM
MOTU 4Pre and Pro Tools 10 on Windows 7 franco412 Pro Tools Software (Win) 0 11-23-2012 12:42 PM
Focusrite VRM skabuddah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-17-2011 08:33 AM
anyone tried focusrite428 or liquid 4pre? Greene Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-29-2008 09:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com